dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sadece tavsiye ediyor. kullanıcı bu gibi urlelerden korkar diyor. açık yaz diyor. onları anladım ama bunu yapmazsan senin olumsuz etkilerim diyor mu? onu mera kediyorum. atıyorum benim kullanıcım saçma sapan anlamsız url seviyorsa ya da ben kullanıcıyı takmıyorsam kullnıcı da onu takmıyorsa sırf ben öyle kullandım diye sitemi olumsuz mu görür google onu soruyorum.

mesela zaman zaman video olarak falan bir çok seo konusunda açıklamaları oluyordu google çalışanının. şöyle yapın böyle yapın diye. böyle bir açıklaması oldu mu özel olarak onu göremedim o konuda bilgi almak istiyorum. yoksa genel bir çok şey ibiliyorum.

daha açık yazmam gerekirse

benim titleerim şu şekilde urlelerim bu şekildeo lursa googlenin dediği gibi oluyor mu

title elma yemek insanı zayıflatır mı url site.com/elma.html
title uzun kollu gömlek modelleri url site.com/gomlek.html

böyle böyle olması googlenin dediği gibi oluyor bana kalırsa. ne kullanıcı yoracak korkutacak saçma sapan url ne de uzun spama sokacak url. bu da m ı yanlış?

bu arada hızlı yazığım için klavye basma ile harflarin yazılması arasında yanlışlıklaro luyor kusura bakmaıyn
Hocam google bir şirket ve kurumsal olarak açıklamalar yapıyorlar.
Hiç bir zaman şunu yaparsan seni yerin dibine ******* diye bir açıklama duymayacaksın.
Google sana seo için değil kullanıcı için çalışmanı söyleyecek.
Ve söylediği her şeyi aslında kendi için değil, kullanıcı için yapman gerektiğini söyleyecek.
Çünkü google insanları seo yapmaya teşvik etmek yerine insanları kullanıcılar için site yapmaya teşvik eder.
Google hiç bir zaman şunu şunu yaparsanız sizi sıralamalarda yükseltirim, bunu bunu yaparsanız sıralamalarda düşürürüm demeyecek.
Google'ın sana kullanıcı için şunu yapmalısın dediği herşey aslında kullanıcı için değil google için yapman gereken şeylerden biridir.
Özellikle yapısal anlamda google'ın ne istediği açıkça biliniyor.
Sen google'ın defalarca açıkladığı şeyi tartışmaya açmak istiyorsun.
Matt Cutts konu ile ilgili bir videoda
"it seemms that having relevant keywords in URLs is very helpful." şeklinde gelen sorunun arkasından bizzat "agreed" diyerek onaylıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Wo1qCr71pZw

Eğer kullanıcıyı ve google takmıyorsan istediğin gibi url yapabilirsin.
URL arama sonuçlarına etki eden onlarca hatta belki 100-200 sinyalden sadece bir tanesi.
O yüzden kafana göre kullanabilirsin ve bir miktar dezavantajı da göze alabilirsin.
Sonuçta enerjini yanlış şeylere harcıyorsun...