digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
youtube url leri tamamen ayrı bir konu.
içeriği kullanıcılara ürettiriyorsanız, kullanıcıların kendi urllerini belirlemesine izin vermezsiniz.
çünkü komik kedi videosu başlığını kullanan 1 milyon video varsa buna unique url bulmak domain bulmaktan zor hale gelir.
sizin sitenizin ana ziyaretçi kaynağı arama motorları ise arama motorlarına uygun şekilde tasarlarsınız.
ama sizin önceliğiniz milyar videodan birini big data içinden bulup getirmek ve unique url üretmek ise, unique id üzerinden hareket edersiniz.
eğer önceliğiniz google'dan gelecek ziyaretçiler değilse url'i kafanıza göre dizayn edebilirsiniz.
ama bizde spam ruhuna işlemiş olan webmaster tayfası site_com/meniskus-tedavisi-nasil-yapilir-belirtileri-ilaclari-meniskus-ameliyati.html gibi resmen makaleyi url'e yazacak bir tavırla herşeyi url'e yazdıklarında bunu seo dostu url zannediyorlar.
Yoast seo da seo dostu url öneriyor ama dediğiniz gibi ben uzun urlleri hiç sevmiyorum. site_com/kategori-123215/ şeklindeki bir link sizce nasıl bir etki yaratır google gözünde? (seo açısından soruyorum index hızı değil)