Karışmayacaktım ama insanların burada yanlış bilgilendirilmesini istemem çünkü herkes masonlara melekmişcesine bakmaya başladı.
Hangi örgüt olursa olsun kendisini iyilikle, bütünlükle, güzellikle eşdeğer gösterecek ve insanlarda sempati oluşturmaya çalışacaktır. HDP'nin de sloganı halkların kardeşliğidir, bu da bakıldığında herkesin tek ve bütün olmasını arzulayan bir düşünce tarzıdır ama buna ulaşmak için beşikteki bebekte, dağdaki asker de ölmelidir onlar için. Masonluk ta böyledir. Eğer düşünebilirseniz...
Adamlar açık açık yazıyorlar; buraya girince güç, ün ve idare imkanı artar diye, bunları sağlamak kendilerine bağlı olmayanların hür iradesini sarsacaktır. Kendini diğer insanlardan üstün görmek ve onları kendi nihai hedeflerine ulaştırmak için zorlu bir kuvvet kullanırlar. Bunu sosyal güçleriyle, medya güçleriyle yapabilirler. Her imkanda diğer dinlerin ortadan kalkması için "samimi" yaklaşımlar yaparlar. Bizzat çok eski patronum mason adayı idi, bilgisayarında mason başvuru belgeleri vardı. Kendinisine baktığınızda zaten bir işler olduğunu anlıyordunuz, çevresindekileri etkileyen bir hitabı vardı, parmağımda yüzük var diye bana baron olup olmadığımı sormuştu. Ekipteki dindar birisi olduğum için oruç tutarken dahi bana "yaa yorulmuyor musun, isteyerek mi tutuyorsun, acaba tutmasan çok mu kötü olur" gibi samimi ama kendi nihai hedeflerine varacak olan telkinlerde bulunmakta idiler.
Mason loncalarını daha iyi araştırırsanız dediklerimi anlayabilirsiniz. Bir grubu tanımak için gidip onların kendi sitesini okursanız ya da yandaşlarının görüşlerini dinlerseniz asıl o zaman ön yargı yapmış olursunuz, hem dostunu hem düşmanını dinleyip kararı kendi hür vicdanınızla verdiğinizde o zaman erdemli bir hareket yapmış olursunuz.
Mason locaları Atatürk tarafından kapatıldığında bunun arkasında bazı sebepler vardı, detaylara benim girmem olmaz fakat Atatürk de onların önüne geçilemeyecek bir haksız güç elde edebileceklerini, iktidarı dahi sarsabilecek kuvvete ulaşıp devletin ve milletin sıkıntılar yaşayacağını anlamıştı ve onları engellemeye çalıştı lakin bunu sadece yaşarken yapabildi.
Burada masonluğu samimi gösteren arkadaşlar "iyidir hoşdur" yazınca hemen yumuşamayın, kandırırlar, kanarsınız.