Öncelikle Geçmiş Olsun Hocam, Birebir benim başıma geldi ve hesabım çalındı fakat basit bir yöntemle geri aldım sıkıntı olmadı.
Forumda evdekorasyon1 Adlı bir kullanıcı vardı bilen bilir. Bunlar öncelikle team ile bağlanıyorlar ve facebook hesabının bağlı maile giriş yapmanı istiyorlar. Giriş yaparken bunlar aslında senin mail adresini gördükleri için sen giriş yaparken facebookta şifremi unuttum diyerek kod gönderiyorlar. Facebooktan gelen mailde gelen maile giriş yapmadan kod geldiğini gördükleri için o kodu alarak şifreyi değiştiriyorlar. Sonrası herkesin bildiği gibi mobil onay v.s. yapıyorlar ve sayfaları aktarmaya çalışıyorlar.
Benim başıma birebir geldi. Bundan sonrası ne yapılmalı hemen aktarıyorum;
1. olarak hiç vakit kaybetmeden hesabı güvene alıp facebook tarafından askıya alınmasını sağlamalısınız. Vakit kaybedip sayfayı facebooktan başka profile aktarabilirse sayfaları geri almanızın pek şansınız yok. ( çok şükür bende fırsat bulamadılar. )
2. olarak standart prosedür, facebook'a kimlik göndererek hesabınızın sizin olduğunu ispatlıyorsunuz ve hesabınız açılıyor.
url'nin açılımı konuyu net özetliyor.
konu sahibine çok çok geçmiş olsun, dikkatli ve tedbirli olmanda fayda var.
Kaliteli d*landırıcıymış , siz yine iyi atlatmışsınız , geçmiş olsun
Mail adresinize girip bir bakın, olay anında sıfırlama maili gelmiş mi? Eğer gelmişse
buradaki arkadaşın anlattığı gibi bir durumla karşı karşıya kalmışsınız demektir.
Aksi halde tarayıcınıza bir şekilde eklenti yerleştirip çerezlerinizi ele geçirmiş olabilirler.
Chrome tarayıcınızın uzantılar kısmına girip bir bakın, bilmediğiniz bir eklenti kurulu mu?
Kuruluysa hala tehlikede olabilirsiniz...
Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun hocam, paylaşıp bizleri de uyardığınız için teşekkürler
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bu çakal yüzünden bilgisayarı formatlamak zorunda kaldım. Sizlerin de dediği gibi pek çok kişiyi dolandırmış çakalın birisi ben çok şükür son anda fark etmemle dolandırılmaktan kurtuldum konuyu gören herkes forum dışı ticaret yaparken bir tık daha dikkatli olsun.
İnanın facebook falan hiç umrum da değil ama gmail hesabım adsense bağlıydı bu yüzden biraz tedirgin oldum.