Empower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumda millet hep tartışmış, bazıları kendini yırtmış. Mason locası gördüler mi acaba? Her isteyenin "Ben Mason oldum." diyemeceğini bilmiyorlar mı
Masonlık bizim Milletvekilliği gibi; bir miktar paran ve gücün varsa olabilirsin. Bu insanlarda böyle saçma sapan forumlarda bulunmazlar. Düşünsene milyar dolarlıksın, forum sitesinde masonluğu tartışıyosun ve girmek için yardım istiyosun
Asıl masonluk milletvekilliği gibi parası bol aklı kıt insanların olabileceği bir şey değildir.
Belli bir seviyenin üzerindeki 3 mason tarafından önerilmek gerekir.
Ve masonlar davet ettikleri üyelerden sorumludur o yüzden beceremeyeceğini biliyorlarsa öz çocuklarını mason yapmayabilirler.
Masonluğa çok erken yaşlarda gençken girmek gerekir. Yaşı ilerlemiş insanlar nadiren davet edilir.
Masonların çoğunun karısı, anası babası, çocukları mason olduğunu bilmez.
Masonluğa başvuramazsınız. Davet edilebilirsiniz.
Özellikle oldukça genç yaşta başarılı ve parlak insanları masonluğa davet ederler.
Bu yüzden tarihte ansiklopedilere isimleri geçmiş insanların büyük bölümü masondur. (bilim adamı, sanatçı, politikacı hatta sporcu)
Mason kardeşliği bir birlerini yücelten ve yükselten bir networktür.
Mason olduktan sonra güçlü referanslara sahip olursunuz ve düzeyinize göre ekonomik ve sosyal bağlantılarınız oluşur.
Potansiyeli yüksek insanları bir araya getirip bunları mason networkü ile desteklerler ve önemli konumlara getirirler.
Böylece çok önemli konumlara gelen potansiyelli insanların networkü ile gerek sosyal gerek devlet yaşamı üzerinde boyutuna göre gücü devasa olan bir baskı grubu olurlar.
Çevrenizde bir anda yükselen ve nasıl yükseldiğini, iş bağlantılarını nasıl kurduğunu anlayamadığınız insanları iyi takip edin.
Bir mason kendinin mason olduğunu açıklamadığı sürece diğer masonlar asla onun mason olduğunu açıklamaz.
Masonluk dünyadaki tek bir örgüt değildir. Değişik localar arasında gizlice güç politika ve iktidar savaşları verilir.
Atatürk mason localarını yasaklamıştır. Ama ölümünün ardından tekrar açıldılar ve artık yasak değiller.
2000 yılında Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar locasına davet edilmiştim.
Kabul etmedim.
Kabul etseydim belki çok önemli konumlara gelebilirdim onların desteği ile.
Ama böyle bir grubun tahakkümü altına girmek beklentilerime ters olduğu için reddettim.