(ÖNCELİKLE BAŞTANDA BELİRTEYİM SEO'DAN ANLAMADIĞIM İÇİN KONUYU AÇIP DANIŞIYORUM)
Merhaba herkese iyi forumlar, başıma gelen bir olayı seo'yu iyi anlayanlara sormak istiyorum.
Bundan 2 gün önce yolculuğa çıktım ve memleketime geldim.Geldiğim gün web sitemin google analytics hesabına girerek geçmiş günün hitine bakar iken bir şey ile karşılaştım.Gelen ziyaretin çok olduğunu gördüğüm zaman aşırı heycan yapıp yönlendirmelere baktığım zaman bir seo şirketinin kendince (bana haber verilmeden) işlem yapmış.Ve ortalama 140-150 arası hit almışım. / fotoğraf da ise belli.

herneyse direk webmaster tools'a girdiğim zaman sitemin alakası olmadığı kelimeler eklenmiş. Normalde sosyal medya ile ilgileniyorum fakat aldığım kelimenin benim ile alakası olmadığını fark ettim.

herneyse bende bu yapılan işlemi görünce kendimce mutlu oldum direk eski kelimelerimin sıralamasına baktığım zaman normalde bir kelimem ilk 100'de idi.Bu sefer baktığım zaman ilk 500'de bile değil.Diğer kelimeler yeni yeni sıralamaya girmişti.bu sefer ilk 500 de bile değil
herşeyi de bi kenara bırakıp şirketin whatsapp hattına mesaj attım ve yapılan işlemlerin benden habersiz yapılmasını ve sıralamada olan kelimelerin artık ilk 500'de olmamasını belirttim.Ve kendilerinden mantıklı bir cevap bekledim.
Kendilerinin verdiği cevap ;

ve onlara sorduğum diğer soru ; ve aldığım cevap
ben bu işlemlerin yapılmasının tek bir sebebi olduğunu düşünüyorum (belki de yanlıştır) ; kendi markalarını göze sokmak için ve kendince adlarını duyurmak için.
Herneyse benim seo bilenlere sormak istediğim soru ;
1- bu yapılan işlemlerin websiteme bir zararı olur mu ?
2- kelimelerde düşüş yaşanmasının sebebi bu yapılan işlemler midir ?
3- böyle bir işlem yapma hakları var mıdır ?

bu bir suçlama değildir. ama dediğim konuda haklı isem kendilerinden şikayetçi olmak istiyorum. iyi forumlar.

//
@Emrah;
@Hussein;
@Qarizmatik;
@SecureBacklink;
@Newyork;
@masterpoint;
@Nekrotasarim;
@nfs;
@Myilmaz;
siz değerli abilerimde yardımcı olursa sevinirim