Böyle bir yetki zaten hedeflerim (ya da hayallerim diyelim) arasında olduğundan planım mevcut zaten

. KDV ve GV dışında tüm vergileri kaldırıp KDV oranını tüm sektörlerde %13'e sabitleyip bir de %6'lık Yabancı Sermaye Vergisi adı altında bir vergi oluştururdum. YSV'yi tıpkı günümüz ÖTV'si gibi verginin de vergisi olacak bir sistemle işletirdim. Yerli sermaye ve yerli üretim olan ürünlerde böylece vergi %13 iken yabancı ürünlerde %19,8 civarı olurdu. Aradaki vergi farkı halkı yerli sermaye ürünü kullanmaya teşvik edeceği gibi otomobil, telefon gibi pek çok üründen kaldırılan ÖTV'nin yeri %20'ye yakın alınan KDV türevi ile kapatırdı. Ülkede üretilip ülkenin vatandaşına satılmayan üründen yani ihraç edilen üründen KDV almazdım (mevcut sistemde alınıyor sanırım). Böylece yerli sermaye şirketleri ülkede üretip yurt dışına satmaya teşvik edilmiş olur, ülkeye döviz akışı yaratılıp ayrıca istihdam sağlanırdı. Aynı şekilde diğer ülkelerde ürettiği ürünü tüm Dünyaya pazarlayan firmaların faaliyet gösterdiği ülkelere vergi ödedikten sonra ürünü ihraç etme zorunluluğuna çare yaratmış olur ve ülkede satılmayan üründen sadece %6'lık YSV alınacağından yabancı üreticilerin de şirket merkezini ülkeye taşımasına ortam sağlardım. YSV uygulaması ayrıca dünyada trilyon dolarlık bir yere sahip olan offshore ekonomisinin önemli limanlarından birinin Türkiye olmasını sağlardı