Kitap sektöründe biri olarak önce sektörel yaklaşayım.
Kutsal kitaplarda vergi oranı %1 fakat diğer tüm kitaplar %8 hatta matbaadan fatura edilirken %18 ama satarken yine %8 bu tür sektörel durumda olanları iyileştirilmesinin gerektiğini düşünüyorum.

Tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla özel yatlar ve çiftçilerin aldığı mazotların vergisinde de ciddi bir fark var. Eşit olmasının gerektiğini düşünüyorum. Uçak da, motor da aynı olsun.

Araç alımları için de tek bir vergi oranı belirlerdim. Niye parası olan birinin daha çok parasını almaya çalışır anlamış değilim. Diğer ülkelerde nasıldır bilmiyorum ama eşitlik çok güzel bir şey gibi geliyor. Almak istediğin şey vergiden daha ucuz olmamalı en azından

Sanırım davulun sesi uzaktan hep hoş geliyor gibi gözükse de bu konuda çok başarılı ülkeler var. Yani yapamıyorsak bile benzer çalışmalar ile iyileştirmelerin mümkün olduğunu düşünüyorum.

En önemlisi ve son olarak vergi affına son verilmeli. Herkes fiş, faturasını keserken nasıl vergisini alırken aynı şekilde vergisini de ödemelidir.
Bir ihtimal belli başlı ürünler için fiş istenmemesi halinde vergi indirimi yapılabilir. Belli başlı ülkeler uyguluyor hatta bu sistemi.

Biraz karışık oldu ama idare edin
İyi çalışmalar herkese.