medyahakimi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mali müşavirimden aldığım bilgilere göre yarın ben de gidip 21 aylık borcumun silinmesi için dilekçe vereceğim. Öncelikle şirket kuruluşuyla birlikte otomatik olarak ticaret odası bildirimi sonrası başlatılan bir Bağ-Kur'luysanız, 'Bağkurlu olduğumu bilmiyordum, borcumun silinmesini istiyorum ve bundan sonra düzenli ödeyeceğim' derseniz ve dilekçe verirseniz Mart 2018'e kadar olan borçlar ana para ve faizleri dahil siliniyor. Mart 2018'den sonrasını da isterseniz yapılandırırsınız. Ben, yarın Fındıklı SGK'ya gideceğim. Gerçek mi yoksa hurafe mi öğreneceğim. Yaşadıklarımı ve uyguladıklarımı paylaşırım.
hocam yarın detayları buradan paylaşırsanız bizleri de aydınlatmış olursunuz, birde araştırma yaparken böyle bir bilgiye ulaştım;

"7143 Sayılı torba yasada yer alan en önemli düzenlemelerden birisi de bağkur prim borçlarının dondurulması düzenlemesi. Getirilen düzenleme ile eğer 31 Mayıs 2018 tarihi itibariyle ödenmemiş bağkur prim borcunuz varsa ve 31 Temmuz 2018 tarihine kadar prim borcunuzu ödemez ya da yapılandırma başvurusu yapmazsanız 31 Mayıs 2018 tarihi öncesindeki tüm bağkur prim borcunuz silinecek. Tabi borç silinirken borçlu olduğunuz dönemlere ilişkin hizmetler de dondurulacak. "