Altımda arabam, cebimde param olan bir üniversite ögrencisi olarak konuşuyorum, bunların hiç bir tanesi kıstas değil. Zira bugün bir arkadaşımla konuştum, hayatının en maddi durumu yerinde olduğu zamanda olsa bazı duyguların maddiyatla alakası olmuyor. Arkadaşımla konuştuğumda maddi olarak çok daha kötü durumduyken çok daha mutluyduk. Psikoloji her türlü paradan ve her türlü para biriminden çok daha önemlidir.
Açık konuşmak gerekirse yeni uzun ilişkiden ayrılan bir insan olarak şunu söylemek istiyorum, bende hiç birşeyden zevk veya tad almıyorum, eskiden bana keyif veren şeyler yalnızken keyif vermemeye başladı AMA ben bunu ilk kez yaşamıyorum ve bu durumların geçeceğini ve çok daha güçlü olacağın zamanların olacağını BİLİYORUM.
Acını yaşama diyemem, acını yaşa, en dibine kadar yaşa hatta ki bu sana çok iyi bir tecrübe olsun, hayatın boyunca o kadar değer verdiğin, hayatının merkezine o kadar koyduğun insanların ne kadar seni umursamadığını gör.
Kalp kırıklığı çok kötü bir şeydir, insanın kalbini kırabilecek kişi kolay kolay karşısına çıkmaz. Kolay yada zor, bunu bir şekilde atlatıcaksın ve atlattığında herşeye karşı dayanıklılığın çok daha artacaktır, eskiden çok önem verdiğin tabular bir bir yıkılıp hayat tecrübesi olarak sana dönecektir.
Sadece şunu görmeni isterim ki,, senin hayatının merkezine koyduğun insanların, senin kendinden çok değer verdiğin insanların sana karşı aynı şekilde değer vermemesi onlara verdiğin değerin anlamsızlığını gösterir. Kimseyede sana verdikleri değerden daha fazla değer vermemen gerektiğini öneririm, yoksa üzülen sen olursun. Herkese hak ettiği kadar değer vericeksin.
He dersenki ben üzülüyorum, ben kahroluyorum, nasıl geçicek, inan ki bilmiyorum, bilsemde benim haddime düşmez. Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Sadece şunu biliyorum, hayatının baharında parayla satın alamayacağın bir tecrübeye sahip olmuşsun, hayırlı uğurlu olsun. Bunu şuan yaşaman ilerde yaşamandan çok daha iyidir.
Mutlu olmaya çalışırken şunu düşün, elbet bir gün sana senin ona verdiğinden çok daha fazla değer verebilecek insanlar çıkacak karşına ve o kişi sana çok daha güzel, çok daha çekici gelicek. Asla umudunu kaybetme zira umudunuda kaybedersen hiç bir şeyin anlamı kalmayacak, ben bu umutla yaşıyorum.
Son bir tavsiye olarakta bir daha kimsenin hayatına girmemeni öneririm, bırak isteyen senin hayatına girsin, isteyen senin hayatından çıksın, böylece sen hem kendi karakterinden ödün vermezsin hemde üzülen sen olmazsın.