Ben arkadaş için demedim..Piyasa boka sardığı için başına gelecek olanlara yazdım.Ben dahil çevremde tanıdığım esnaflar kepenk indirdiler
Mesajınızı da şimdi gördüm herşeyin hayırlısı. Ama şu var evet piyasa kötü ben bir çok firma ile içli dışlı olan biriyim. Misal bir firma battı eski çalıştığım yer neden battı ? Adam 2012 de yurt dışına 2 trilyonluk makina satıyor makina kusurlu firma dava açıyor ve dava geçen sene sonuçlanıyor 18 trilyon tazminat ile karşı karşıya kaldılar, sonuç kepenk kapattı.
Bir abimiz çikolata firmasını kapattı haciz geldi. Sebep ? Hem çalışanlarına hem çevresine karşı bol keseli birisiyi nakti elde tutamadım vicdanı ticarete karıştırdı. Ayrıca Azerbaycan ve bir yer ile yapılan anlaşmaya göre trilyonluk mal aldı ama anlaşma iptal olunca otomatikmen büyük zararlar etti ve battı. Böyleleri de var.
Bir tesisatçı arkadaşım tanıdığım da dükkan kira altında eski tip skoda vardı ve dükkanının yakın çevresi harici bir yere gidemiyordu. Sitesini açtık bir sene sonra izmirin bir çok yerine gitti, hatta özel ve devlet hastaneleri gibi büyük yerlere iş yaptı. Sonuç şuan dükkan aldı ve arabasını doblo yaptı. Hatta iki adet prof. tıkanıklık açma ve petek temizleme makinası aldı elindeki işlere güvenerek. Makina değerleri 50-60 bin. Spotçu bir arkadaş yönlendirmeleri dinleyerek sağlam bir reklam çalışması yaptı yerel gazeteyi v.s araya soktuk, bir site harita v.s kaydı derken 100 mt3 olan dükkandan bodrumlu 285 mt3 dükkana taşındı şuan 2 araç ile iş yapıyor. İşe başladığında eski kasa kartal ile işlerini yürütüyordu.
Piyasa kötü olmasına kötü de ne sattığın ne yaptığın nasıl yaptığın da önemli. Bugün suratsız esnaf var kimse gitmez batar. Bugün *********** esnaf var 3 müşterinden sonra adı çıkar vs. v.s sonra sonuç kepenk kapatır gider.
Yani herşey piyasaya endeksli değil. Biraz da bizden de kaynaklanan şeyler mevcut.