Hocam öncelikle hayırlı olsun Allah utandırmasın.

Bundan 4 yıl önce bir arkadaşım dükkan açtı (hizmet sektörü) 15 yıldır bir fiil esnaflık yapmış birisi olarak arkadaşıma verdiğim ilk tavsiyeleri size de söyleyeyim

-Önemli olan malı satmak değil tahsilatını yapabilmektir. (Arkadaşımın şuan piyasadan yaklaşık olarak 150.000 TL alacağı var)

-Mümkün olduğu kadar kredi/kredi kartı kullanmadan kendi öz sermayeniz ile çarkı döndürebilmeniz (yine arkadaşımın aylık ödediği kredi tutarı yaklaşık 5-6 bin)

-Ticaret ile Dostluğu ayrı kefeye koymanız gerekiyor. Babanızın oğlu'da olsa kesinlikle gelişine ya da zararına satış yapmayın

-Çek ve senet ile ödeme kabul etmeyin illaki almanız gerekiyor ise sadece çek kabul edin onu da ilk başta bankalara daha sonra faktoring firmalarına sorunuz(çok gelişmiş bir sorgu sistemleri var)

-Güler yüzlü ve Dürüst olun

-Herkese güvenmeyin.

Naçizane tavsiyelerim bunlardır. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin.