Öncelikle şunu söylemek istiyorum.Şükür nimeti eğer bunu kendimize zırh yaparsak ve rızkın garantörü Allah c.c olduğuna göre sadece tevekkül edip yaşarsak herşey daha rahat ve bollaşacaktır.
- Şu konuda sizlere katılıyorum evet bir dar boğazdan geçiyoruz.Piyasada para dönmüyor demiyelim ama tedbirli herkes ihtiyaçı olan kadar harcıyor gerisini tutuyor.Şu bir gerçek ki piyasada 1x sıkıntı varsa bizlerin sektörüne bu 3x olarak yansıyor.Ama gördüğün kadarı ile hepimiz istediğimizi yiyebiliyor içebiliyor aracımıza binip rahatça geziyoruz.Hafta sonu geliyor avm otoparkları ağzına kadar dolu yer yok. Cafeler dolu Restaurantlar dolu şunu demiyorum onlar iş yapmasın mı elbet yapacaklar ama bunun adına tam kriz diyemeyiz.
- Burda devlet kadar bizlerde suçluyuz elbet bilindiği üzere tüketim toplumuyuz üretim gücümüz yok üretmek isteyen maddi imkansızlıklardan dolayı üretimiyor üretme gücü olanda kolaydan para kazanmak başka yollar deniyorlar.Son zamanlarda gençliğin bir çalışma azmi yok ben nasıl kolay yoldan zengin olurumun yollarını bulamaya çalışıyorlar buna sebebiyet veren kapitalizt olan bu düzen her gün gördüğümüz - tvlerde bilboardlarda - bak bindigin arabanın yeni modeli çıktı bunu almalısın diye tamamen beyinlerin uyuşturulduğu ve para hırsı ile yanıp tutuşan bir nesle doğru ilerliyoruz.
- İnanıyorum ki imkan verilse üretecek ve çalışacak bir gençliğin olduğuna umudumu hala yitirmedim.Öncelikle bunu devletin ön ayak olarak destek vermesi gerekir.Hem vergi konusunda hemde diğer hususlarda yardımcı olması.Bu konularda konuşulacak çok şey var ama ne zaman ne de cümle yeter.
-Diğer gördüğüm bir konuda herkes para yok piyasa sıkıntılı demekten yorulmadı sanırsam ( Forum dışı konu ) Kendimden örnek vereyim arabanın tamponları boyanması için kaportacıdan randevu alıyorsun 2 hafta sonra atıyor merak ediyorum nasıl bir kriz bu sanayiden örnek verdim en çok orada duyuyorum bunları.Bir dükkana iş yaptırmak için gidiyorsan yüzüne bakan yok fiyattan 5 tl pazarlık yapan sanki dövecek. Eğer piyasada kriz varsa gelen müşterini sen baş üstünde gezdirirsin onu yolmak için değil derdine derman olmaya çalışır güler yüzle karşılayıp uğurlaman gerekir. Bu söylediğim çoğu sektörde mevcut.Yaz Yaz bitmez belki yazacaklar ama bu konu hakkında biraz konu dışına çıksamda bu kadar.
Hep beraber birlik olup birbirimizin derdine derman olmadıkça.Şükretmeyi bilmeyen sabır göstermeyen verdiklerine razı olmayan en önemlisi allahın ipine sımsıkı sarılmadan refah yüzü göreceğimizi sanmıyorum.
"Ne yaparsanız yapın onun sanatçısı olun, sokak süpürgecisi de olsanız, onun Picasso'su olun" demiştir Martin Luther King.
Hakkınızı helal edin.Zamanınızı aldım.Hayırlı Günler
( Telden yazdım yazım kuralları için affola )