Üstadlar tekrar merhaba

Bir üyelik sistemi yapmıştım ve bir hata için birkaç gün önce şöyle bir konu açmıştım. İD e göre onaylama>>

@chedmade üstadın desteği ile sorunu halletmiştik. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Şimdi veritabanına uid isimli yeni bir kolon ekledim.

Veri tabanım şu şekilde;

Giriş ekranım şu şekilde;

- Kullanıcıya şifresini ben veriyorum. Yani şifreler veri tabanında kayıtlı.

Fakat UİD kayıtlı değil.

Burada şunu yapmak istiyorum.

1 - Kullanıcı yukarıda resmini paylaştığım giriş ekranından kendince belirlediği harf ve rakamlardan oluşan 23 haneli kodu ID alanına girecek benim verdiğim şifreyide KOD alanına girecek

2 - Ekle butonuna tıkladıktan sonra 23 haneli kod veritabanındaki uid kolonuna eklenecek - doğrulanacak ve kullanıcı giriş yapmış olacak.

Php kodlarım şu şekilde ;

<?php  

ob_start();
session_start();
include ('baglanti.php');

@ $mysql_baglanti = mysql_connect($vt_sunucu,$vt_kullanici_adi,$vt_kullanici_sifre,$vt_adi);
  @ mysql_select_db("$vt_adi",$mysql_baglanti) or die ("Veritabanı Seçim Hatası");

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");  
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");  
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_turkish_ci'");  

if (mysql_errno())
  {
    echo 'Hata: Veritabanına Bağlanılamıyor.. Lütfen Tekrar Deneyiniz';
    exit;
  }

$sifre    = $_POST['sifre'];

$sql_check = mysql_query("select sifre from sifreler where sifre='".$sifre."' ") or die(mysql_error());

list($sifre_id)=mysql_fetch_row($sql_check);

$onayla = mysql_query("UPDATE sifreler SET onay='1' where id='$sifre_id'");

if(mysql_num_rows($sql_check))  {
    $_SESSION["login"] = "true";
    $_SESSION["pass"] = $sifre;
    header("Location:basarili.php");
}

else {
    if($sifre=="") {
        echo "<center>Lutfen kod alanını bos birakmayiniz..! <a href=javascript<b></b>:history.back(-1)>Tekrar Dene</a></center>";
    }
    else {
        echo "<center>Yanlış yada Kullanılmış Kod.<br><a href=javascript<b></b>:history.back(-1)>Tekrar Dene</a></center>";
    }
}

ob_end_flush();

?>

Bunu nasıl yaparım?. Değişik yollar denedim. Olmadı. Onay alanı 1 oluyor giriş başarılı diyor fakat bir türlü uid alanına yazdırıp doğrulatamadım.

Destek verirseniz sevinirim.