Nutur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Kredi taksitlerini ödemeye devam ederek, biriktirmeli miyim?
* Taksit ödeyerek her defasında + koyarsın ve daha fazla para ödemiş olursun ekstreler vs. Gerek yok, tek seferde kapat gitsin

2- Krediyi erken kapatarak faizden kurtuluyorum, ancak araba almak için tekrar çekmem gerekecek. Buradaki önemli detay ise erken kapatmak kredi notuna ciddi etki ediyor mu? Gecikmem hiç olmadı, hatta erken ödemeler yaptım hep. Krediyi kapattıktan sonra bir sonraki kredi talebimde daha fazla verirler mi? Bir mitkar fazla talebim olacak.
* Odemeyi erken ödedin, ve tek seferde kapattın diye, bir zaman sonra evet daha fazla kredi talebi verirler sana, tabi ki düzenli taksit ödediğin günleride varsayarak

4- Krediyi iki bankadan çekmiştim Akbank ve TEB olarak. Kredileri kapattıktan sonra iki bankanın da tekrar kredi vermesi ve yüksek miktar olma ihtimali de mevcut mu?
* Evet düzenli ödediğin için bi fazla miktar alabilirsin, zaman geçtikten sonra. Düzenli ödemelerini ve aylık gelirini sigorta vs. baz alırlar.

Bana tavsiyem, ülke olarak zor dönemden geçiyoruz, paranın 1 kuruşu sayılır oldu, o yüzden kredileri kapat tekrar biriktirmeye başla ve ne alacaksan al, hiç kredi olayına girme yarın ne olacağı belli değil.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Biraz araba merakım var o sebeple tekrar biriktirmek istiyorum ancak uzun bir süre. Ne yapsam bilmiyorum o konuda Bu arada herhangi bir işte çalışmıyorum ancak ödemeler vs düzenli oldu Akbank vs 30 bin kredi öneriyordu, ben ilk aşamada 5-10 bin kullanmıştım. Muhtelemen kapattıktan sonra da yine 30 bin sunacaktır diye düşünüyorum en az.

Holokost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bankacı değiim ama çok kredi çekmiş, ödemiş, kapatmış biri olarak yorumlayacak olursam

1. Kredi taksitlerini düzenli olarak ödersen puanına olumlu etki edecektir.
2.Krediyi erken kapatırsan evet faizden karın olacak, toplam kullanılabilir kredi limitin artmış olacak, muhakkak puana olumlu etkisi olacak ve fakat şunu da göz ardı etmemelisin senin kredi çektiğin zaman ki kredi faizi muhtemelen daha düşük kredi faizlerinde ciddi artışlar oldu. Bu noktada maliyet hesaplaması yapıp ona göre davranmanı öneririm.
3.Alacağın araca göre daha yüksek kredi alma ihtimalin mevcut.
4.Şayet mevcut kredilerinde gecikme vs olmadıysa, puanında iyiyse vermemeleri için pek neden yok
Peki size göre her ay düzenli ödemek mi yoksa erken kapatmak mı daha çok kredi notuna etki edecektir?

TheYoda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar... 50 bin peşinatım vardı 80 bin kredi çektim 36 ay ile lakin 14 ay sonra kapattım çok şükür size tavsiyem erken kapama yapın kredinizi olumlu yönde etkiliyor daha fazla çekme şansınız oluyor aynı zamanda kredi araba için çekecekseniz size şiddet ile önereceğim TEB CETELEM bakın TEB bankası değil TEB CETELEM burası sadece araç kredisi veriyor 80 bine kadar çok rahat bir şekilde. bilginiz olsun
Teşekkürler hocam bu konuyu araştıracağım.