İyi forumlar R10 ailesi, özellikle bankacı olan ya da kredi işleriyle çok fazla ilgilenen kişiler yardımcı olursa mutlu olurum. 2 bankada bir miktar kredi kullanımım mevcut. Elimde de bir süredir biriktirdiğim bir peşinat mevcut, kredileri kapatmaya yetiyor. İlerleyen zamanlarda ise bir araba alma amacım var. Merak ettiğim konular ise şu şekilde;
1- Kredi taksitlerini ödemeye devam ederek, biriktirmeli miyim?
2- Krediyi erken kapatarak faizden kurtuluyorum, ancak araba almak için tekrar çekmem gerekecek. Buradaki önemli detay ise erken kapatmak kredi notuna ciddi etki ediyor mu? Gecikmem hiç olmadı, hatta erken ödemeler yaptım hep. Krediyi kapattıktan sonra bir sonraki kredi talebimde daha fazla verirler mi? Bir mitkar fazla talebim olacak.
3- Araba alırken, ihtiyaç kredisi mi yoksa araç kredisi mi çekmemi önerirsiniz? Araç ipotek edildiği için daha fazla kredi vermeleri mümkün mü?
4- Krediyi iki bankadan çekmiştim Akbank ve TEB olarak. Kredileri kapattıktan sonra iki bankanın da tekrar kredi vermesi ve yüksek miktar olma ihtimali de mevcut mu?
Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olması ve mümkünse tavsiyelerde bulunması rica olunur