Objektif bakmamak için tek 1 sebebim dahi yok. Ak partiden ne maas ne mevki aldim. Hala da 87 bin borcum var.
Önceki hükümetler özelleştirme de başarısız olduğu gibi almaya değecek bir kurum yoktu. Özelleştirmenin bu hükümet döneminde fazla olması olağan ve olması gereken bir durumdur. Hatta özelleştirmenin bunca sene çoktan bitmiş olması da gerekirdi. 60 milyar dolar midir değil midir siz hesabi nasil yaptınız bilmem. Fakat 100 milyar dolar da olsa bunu 1 sene de yapmadığı için aylara bölmek gerekir.
Devlet için 60 milyar dolar büyük bir rakam değildir. Bu günün kuruyla 250 milyardır.( fakat yine de özelleştirmenin yapıldığı günün kuruna göre hesap yapılmalı. ( 1.30 olduğu günler de oldu. )
Sadece 2018 yılı bütçemiz ise 762 milyar liradır. Yani 16 yil da özelleştirilen tüm taşınmazların 3 kati bir bütçeyi 1 yil da kullanıyoruz.
Haliyle direk suriyelilere 30 milyar dolar hesabini yapmak doğru değil. Yıllık bazda bakıp yuzde kaç yapmışız demek daha doğrudur. 2010 yılında başlayan savaşın 8. Yılı. 30 milyar dolari 8 yıla bölün. 4 milyar dolar eder. Tl ederi 18 milyar tl. Yani bütçemizin 42 de 1i kadar. (Az demiyorum ama mecburuz)
2018 yılında eğitim için 134 milyar tl harcanacağını düşünürsek özelleştirmeden gelen, gelecek yada gelmiş paranın nasil paylaştırılacağı belli olur. Kaldı ki iktidar suan bütçe açığı veriyorken bu para nereye gitti demek saçma oluyor çünkü o gelen para da suan giderlere yetmiyor.
Bunun bir sebebi de enflasyon ve faiz oranıdır.
Görüldüğü üzere rakam üzerinden konuşuyorum. Taraflı değilim.
Suriyelilere verilen desteği de ilk 3 4 yıldan sonrası için doğru bulmuyorum. En azindan bayram için gidenler orda kalmalı her halde.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi