Arkadaşlar Merhaba

Bu konuyu açma sebebim belki bir vesile olur bir umut belki bir yaraya melhem olurum diye açıyorum.Eğer sigara içiyorsanız sizden ricam hayatınızdan 5 dakikayı ayırın ve yazdıklarımı okuyun veya kitabı okuyun..Umarım sıkılmadan okursunuz.

Arkadaşlar kısaca anlatmak isterim..

Bir gün eşim dedi ki bir kitap varmış 8.Milyon baskı yapmış ve çok güzel yorumlar var. Herkes sigarayı bırakıyormuş. Bir deneyelim mi ne dersin dedi. Eşim sigara kullanmıyor bu arada. Ben de olur dedim, 15 yıldır sigara içen biri olarak hiç aklımda yok sigarayı bırakmak günde 1.5 paket sigara içen birisiydim.

Eşim O gün gitmiş kitabı almış, kitabı aldığı yerdeki kasiyer arkadaş da bende bu kitap ile sigarayı bıraktım ve 6 yıl oldu demiş kasiyerin bu sözleri eşim de merak duygusu uyandırmış o heyecan almış kitabı.

Şubat 2018 bir pazar sabahı eşim elinde kitap ile yanıma geldi ve aldım kitabı okumak ister misin dedi. Olur dedim ve 1 kahve 1 sigara yakıp kitabı okumaya başladım.. Dikkatinizi çekerim 1 sigara yakıp okumaya başladım

Neyse 10,20,40,60 derken ben hem kitap okuyorum hem bir yandan sigara içiyorum. O gün sadece 3 ya da 4 dal sigara içtim arkadaşlar, yanlış duymadınız ben günde 1.5 paket sigara içen adam o gün 3 yada 4 dal içtim.

Bir yandan kitap okuyorum bir yandan içiyorum 3 yada 4 dal sigarada bir tiksinti geldi, eşime döndüm dedim ki evde sigaraya dair ne varsa hepsini çöpe atıyoruz ve ben sigarayı bırakıyorum. Eşim sevinçten havalara uçtu her neyse. Sigaraya dair ne varsa her şey çöpe ve ben o gün bugündür sigara içmeyen "ÖZGÜR" bir insanım arkadaşlar.

Bir pazar sabahı okudum demiştim. Pazartesi işe gitmek için metrobüse bindiğimde eşimi aradım ve HAKKINI HELAL ET dedim, neden diye sordu 6 yıl bana bu koku ile katlandığın için dedim. Metrobüs de kalabalık içen içmeyen bir birine karışmış durumda, öyle acı ve pis bir koku vardı ki size anlatamam. Kısacası benim hikayem bu şekilde. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Biliyorum şu anda bana sigara içen arkadaşlar kızıyorsunuz bu yazdıklarımı okurken bile içinizde sigarayı bırakma korkusu ile karşı karşıyasınız inanın bana hiç iyi bir şey yapmıyorsunuz.. Benim gibi insan sigarayı mı bırakır hadi canım demeyin, bende aynı şeyleri söylüyordum inanın bana isteyince oluyormuş.

Buraya yazmamdaki amaç hem eşime TEŞEKKÜR etmek, hem de belki 1 kişi 1 kişidir bu pis illetten belki kurtarırım vesile olurum diye açıyorum, umarım yanlış anlaşılmam. Eğer bir hatam olduysa affola. Son olarak bu bahsettiğim kitap 20 TL gibi (2 Paket Sigara) parası komik bir rakam ama hayatınıza kattığı değer o kadar fazla ki...

Okumak isterseniz
Kitap ismi: Allen Carr - Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu (Yönetim Reklam derse silerim)

VİDEOYU SAKİN BİR KAFA İLE KESMEDEN ODAKLANARAK İZLEYİN LÜTFEN

SONRASINDA MUTLAKA GÖRÜŞLERİNİZİ YAZINIZ BİZLERE..

https://youtu.be/9dGj_2WPcBo

Sizleri "ÖZGÜR" bir "İNSAN" olmaya davet ediyorum.

Olmaz deme DENE kaybetmezsin...

Bu konuyu okuyup PİSLİKTEN (S i g a r a ) kurtulan arkadaşlar TEBRİK EDİYORUM SİZİ

residense adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
samimiyetimle söylüyorum videoyu izledim ve paketi ezdim attım..
bende sigara içmeyeceğim artık!
Lordking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dünyadaki en iyi sigara bırakma yöntemlerinden biri olarak gösteriliyor Allen Car yöntemi. Açıkçası gerçekle yüzleşerek bırakıyorsunuz, ben bu şekilde bırakıp işlere konsantre olamadığım için yine devam etmiştim. Sürekli bi iş alanında boşluk yakalarsam bırakacağım diyorum ama bu başlık vesile olsun ben de gün itibariyle bırakıyorum.
BilgiciDedeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün itibari ile henüz videonun 23 dakikasına gelmeme rağmen sadece 2 dal sigara içtim. Her sabah uyanır uyanmaz ilk işim olan sigaraya bu sabah sarılmadım. Kahvaltıdan 20-30 dakika sonra içtim. Faydalı olacağına inanıyorum ve şuanda dışarıda olmama rağmen cebimde çakmak, sigara paketi bulunmamakta. Video bittiği zaman tamamen bırakacağıma inanıyorum.
Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Videoyu gece 3te bitirdim. Şu dakika itibariyle 4. dalımı içiyorum. Normalde 1 paket bitmişti.
Ama çok saçma :S ilizyon olabilir mi acaba? Sigaranın tadı değişti yemin ederim.
TAMKoru adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Simdi bu ne sacmalik bir video izleyerek sigarayimi birakacam dedim kendi kendime ve actim videoyu izlemeye basladim. Izlerken yaktim bir iki dal sigara adam diyor videoda zaten "Caniniz sigarami gecti, yakin o halde" bende ne diyor *** bu dedim kendi kendime, ve yaktim.
Ama dakikalar ilerledikce böyle diyorum *** nekadar dogru diyor adam, suan uyudum uynadim videoyu aksam izledim nerdeyse 12 saatdir suan sigara agzima sürmüyorum tüm paketleri kaldirdim ezdim attim. 12 Yildir sigara kullaniyorum günde 1 ile 1,5 Paket arasi iciyordum ben arkadaslar, videoyu cidden acik biz zihinle izleyince ise yarayabilir bakin bende yaradi acik zihinle izlememe ragmen bir kac dakika sonra fikrimi degistirdim.
Herkese öneririm videoyu izlemesine, suan is yerindeyim insanlar deli gibi nasil sigara icmeye ciktigini görüyorum. Adamin paketi bitmis veyahut almamis yanina bilmiyorum, bana geldi sordu. Hay aksi yillardir sormaz zam sigarayi biraktimya sigara varmi benim bitti dedi. Dedim hayir biraktim, adam sok olu neden niye birakilirmi hic. Adam yabanci olmasaydi onada videoyu izletecektim.
Konuyu acana tesekkür ederim.
UKHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mehaba hocam.
Öncelikle bu güzel bilgileri paylaştığın için teşekkür ederim. Bir günde 2 paket siğara içen biri olarak dün akşam videoyu izledim ve karar verdim. Sigarayı bırakacagıma yaklaşık 24 saatten fazladır sigara içmiyorum ve gerçekten işe yarayan bir yöntem olarak görüyorum. Videoyu dün izlerken 44 dakikasında en son sigaramı yaktım ve ondan sonra bugun içerisinde zorlandım ama halen agzıma sürmedim.
Tekrar ve tekrar Allah senden razı olsun böyle bir paylaşım ve video için.

Arkadaşlar videoyu 2 veya 3 defa izlemenizide tavsiye ederim.
Utkukose adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Videoyu izledim kalan sigaralarımı kırdım attım

Hayırlı olsun.. Teşekkürler
Vakana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen Hocam, videoyu izledikten sonra büyük bir özgüvenle paketi kırıp attım. Dün geceden beri içmiyorum. Bu sefer kesin kararlıyım her ne olursa olsun o pisliğe dönmeyeceğim ama daha 24 saat olmadı ve sinir harbi yaşıyorum.

Hayırlısı bakalım.
CelkanMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Videonun sonlarında son sigaranızı için demişti son sigarayı içemedim vay be. Bu saatten sonra hayatımın değişebileceğine inanıyorum ve bu videoyu başka insanların bırakabilmesi için önermeyi düşünüyorum.

gokaybjk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaklaşık 19 yıldır sigara içen birisi olarak az önce videoyu izledim. son sigaramı da içtim, az önce sigara kokan ellerimi güzelce yıkadım. Zaten niyetim vardı bırakmak istiyordum denk geldi diyebilirim. Kızımın hesabına aylık 500 tl sigara ya vereceğim parayı atacağım.

BIRAKTIM ULAN!

AvrupaGelinlik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerçekten çok etkili bir video.
Videonun sonunda şimdi son sigaranızı yakın dedi ama video biteli yarım saat olmasına rağmen o sigarayı hala yakamadım.
Sanırım bu sefer başarılı olacağım.

soz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuya bir yorumda ben bırakmak istemiyorum. Bu konuyu 2 ay evvel gördüm önce bir güldüm sonra konudaki bırakanların yorumlarını görünce ilgimi çekti video 1 saat az değil ama sabırla izledim

Sonuç mu?
Evet izlerken bana bir sigara yaktırdı ve tamamını izledikten 5 gün sonra anlamsızca çevre baskısı ile bir adet daha yaktım sonra ise o gün bu gündür içmiyorum aklıma dahi gelmiyor yanımda içenler olsada aklıma gelmiyor.

Sonuç:Ben bırakmayı istemiyorum diyerek videoya başladıM ve 2 aydır sigara kullanmıyorum.

İzleyin birşey kaybetmezsiniz ama öyle bir zamanı seçin ki kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği bir zaman olsun.

sReborn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk başta bu konuya çok gülmüştüm. Yani video izlemekle nasıl bırakılabilir ki diye düşünüyordum. İlaç verseler bir video izleyerek bırakamam diyordum. 😂

3. Günüm ve zorlanma dahil olmuyor. Bu saatten sonra başlayacağımı asla düşünmüyorum. Çünkü canım istemiyor.

Size çok teşekkür ederim hocam.
Optimizasyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bitti 15 senedir ictigim sigara suan itibariyle bitti ozgurum artik
gokaybjk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konuyu yukarı taşıyalım belki birilerine de biz vesile oluruz

konuyu açan arkadaşa da buradan teşekkür ediyorum 1.yılım sigarayı bıraktım.

ephantaso adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
videonun bi başında yakmama izin verdiğinde yaktım bide sonunda yak dediğinde yaktım aslında her girişimimde içimde bi korku kalırdı ama cidden heyecanlıyım nefes darlığı günde 21₺ kâr ile kurtulduğum için 4 paketim vardı kırıp attım tereddüt etmeden çakmaklarımı küllükleri vidroylla dalga geçerek başlamıştım gayet ciddi bir şekilde sigarasız bi hayatla kapattım 1 saat ömrünüzden de gitsin bişey kaybetmezsiniz
KraLReklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün akşam 7 buçuk 8 gibi izledim izlerken 2 sigara içtim o saatten beri sigara içmiyorum. Daha 1 gün bile olmadı fakat hiç olmadığım kadar kararlıyım
accrock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Artık küçük canavarı beslemiycem!! ÇOK ÇOK TESEKKURLER. 10.03.2024 sigarayı bıraktım.
ChatMynetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu videoyu izlemeden önce sigarayı bırakma düşüncesi bile zihnimde çok büyük bir korku travmasına sebep oluyordu. Şu an o korku tamamıyla yok oldu. Son sigarayı yakıp söndürttüğü yerde paketi attım. O küçük canavarı artık bir an bile beslemek istemiyorum. Video için çok teşekkür ediyorum. Benim için çok büyük bir olaya vesile oldu 🙏🙏

Lareda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gayet yararlı sigarayi bıraktım 5 gündür içmiyorum. Tavsiye için çok teşekkürler hayatıma dokundunuz.

günde 3 paket sigara içen biri olarak 7 senedir bu illeti kullanıyordum. Cebimde para olsun olmasın bulup buluşturup içiyordum, bugün 5. Günüm son 2 gündür nikotin krizlerine giriyorum. Sigarayı bana hatırlatan şey çay, çayı içtiğimde canım çok fazla istiyor böyle giderse çayida bırakacağım. Cebimde param olmaya başladı.