Anlatımlarınızın yarısı benim arastirmadigim sorgulamadigim ve taraftar olduğum varsayımı üzerinde yoğunlaşıyor.
Yerli silahımız yok demissiniz ben avukatım ve yerli silah üreten firmanın avukatlığını yapan kısının yanında çalıştım.
Siz mantık tanklarla alakali dedikleriniz konusunda sizde var ve ayni şeyi söylemekten öteye gitmemissiniz. Haliyle aynı şeylere aynı cevabı vermek zorundayım. Bu bir başlangıçtır. Tank yerlidir ama yuzde 100 yerli midir hayir. Olur mu ? Olur.
Emeklilik yaşı 65 değil. 60. Ve çok ovdugunuz avrupa da bazı ülkelerde daha fazla. Ülkeyi bu duruma sokan zaten emekliliğin yaşının düşük olmasıdır.
Sağlık sistemini dahi eleştirdiniz. Ki siz eskiyi gördünüz buna rağmen eleştiriyor olmanız ilginç.
Bir kumpas ile gelinmedi iktidara. Kendiniz de dediginiz gibi krizden sonra gelindi. 94 yılında kibrisa tasinmamizin sebebi 7 tl olan 1 doların 24 lira ya 1 gece de çıkması ve ardından batmamizdi. Inşaat sektörüne cevap verirken 99 depremini unutmuşsunuz.
Verdiğiniz cevapların tamamında hemen inanıp sorgulamadigimizi ima etmişsiniz ama bunu derken dahi hala bizleri yada düşüncelerimizi küçük gördüğünüzü saklayamamışsınız.
Inşaat sektörünün bir çok sektöre doğrudan etki ettiğini kabullenmemek zaten izahtan vareste bir durum. Ülkede 100 yıllık binalar sağlam duruyordu da millet yıkmaktan zevk almıyordur sanırım.
Eleştirinize bize sovulmus gibi değil sanırım aynı naziklikle cevap veriyorum. Bir cok kisi de benim gibi. Aksine biz iktidarın yaptıklarını desteklediğimiz zaman koyun muamelesi görüyoruz. Elbet sizin gözleriniz varsa bizlerin de vardir.
Araba mevzusunda ;
Önümüzde yeni secimler için 4 5 yıl var. Sayet adım atılmamışsa o zaman hakli sayılırsınız. Çünkü hükümetin vaadi yerli araba 2018 de gelecek değildi. Hükümet söz verdiği bir çok vaadi ama 3 ay ama 5 ay da gecikse yerine getiriyor. En azindan bolu tüneli gibi inşaatlara başlanıp da patates deposu olarak kullanılmıyor.
Medyanın yarısından fazlasi elinde diyerek algı yaratıyorsunuz. Biz atv ye takılı kalıp diğer tv leri görmesek anlarım. Fox halk tv cnnturk habertürk ntv gibi kanalları hükümetin elinde diye düşünmemek lazim sanirim.
Uzun lafın kısası, görüldüğü üzere elestirmediginiz sey kalmamış. Hükümete su iyidir dediginiz tek bir şey yok. Elbette hataları vardir. 16 yil olmuş hatasız kul olmazken hatasız devlet nasil olur.
Uzay istasyonunu söyleme sebebim muharrem incenin ağzından çıkan endüstri 4.0 kelimesine tüm milletin bel bağlıyor hayran kalıyor olmasıdır.
Yapilan nükleer santral sadece ruslar tarafından değil, ayni zamanda türk şirket tarafindan da yapılıyor. Gönül isterdi ki herseyi tek başımıza yapalım.
Önceki hükümetle kıyaslamadan başınızdaki iktidarın düzgün is yapip yapmadığını nasil anlayacaksınız. Ben ak parti hükümetini 1930 hükümetiyle değil bir önceki ve ondan önceki hükümetle karsilastiririm. 1 önceki hükümeti de ondan öncekiyle karşılaştırım.
Bakınız ak parti haricinde gelen hükümetlerin ortalama ömrü 16 ay neden acaba durup sordunuz mu kendinize..
Önceki hükümetlere bakın ve ondan önceki ile karşılaştırın. Ne değişmiş? Hiç birşey. Ak parti 2002 de yüzde 34 ile geldikten sonra 2007 yılında ak partiye kapatma davasi açıldı. O zamanlar da 5. Yılını yaşayan ak parti yine önceki hükümetle karsilastirilirdi ve aralarında daglar kadar fark vardi. O zaman da 30 yıl öncesi ile karsilastirmayin dediniz mi ?
Durup kendinize sorun bunca yıl da bunca hükümet görmüş bir millet, bunca hükümet değiştirmiş bir millet ne oluyor da ak partiye hep yüzde 40-50 Oy veriyor.
Eğitim sistemi ak parti hükümete geldiğinde nasıldı? Şimdi nasıl? Hersey eğitimle diyorduk.. okuma yazma oranı yüzde 85 iken yuzde 34 oy alan ak parti vardi. Şimdi okuma yazma oranı yüzde 99 iken ak parti 2 kişiden birinin oyunu alıyor.
Tekrar ediyor ve bitiriyorum. Her hükümet hata yapar. Ak parti de hatalıdır. Ama bu hataları en azindan suan için kesinlikle diğer alternatifleri seçecek kadar büyük veya affedilmez değildir .
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Verdiğin bilgilerin hepsinde hata var. Oysa elinin altında internet var. Açık bakabilirsin.
Emeklilik yaşı 2036'ya kadar 7000 günü dolduracak olanlar için 60 yaş, 2044'e kadar kademeli olarak çıkıyor ve 2044'ten itibaren itibaren 65...
Bugün asgari ücretten prim yatıran insanların alacağı emekli maaşı da maaşlarının %45'i olacak...
94'te 7 lira olan 24 lira olan para kıbrıs lirasıdır herhalde. Türk lirası olarak o yıllarda binleri kullanıyorduk. 20 bin liradan 40 bine çıkmıştır belki.
99 depremini unutmadım. Am abu hükümet herkese unutturdu. Depremi düşünen kimse yok memlekette.
Depremde toplanma alanı ilan edilen yerler de imara açıldı satıldı bile...
İnşaat sektörünün bir çok sektöre etkisinden bahsediyorsun. Ben de sana bu etki ülkenin ekonomik problemini çözmez diyorum. Makro mikro iktisat okumak lazım.
Devletin inşaata verdiği para ülke içinde yayılır. Yani ailede baba odasını toplayan çocuğuna para verdiğinde, yemek yapan kızına harçlık verdiğinde evdeki toplam para değişmez.
Cari açığı inşaat ile kapatamazsın... Cari açığı kapatamazsan yeniden borçlanarak eski borcunu ödersin.
Tıpkı borcunu ödemeki için kredi çeken, sonra o krediyi kapatmak için daha büyük kredi çeken, ve o krediyi kapatmak için de daha büyük bir kredi çeken bir adam gibi bizim devlet.
Dünyanın en zengin petrol yataklarına sahip ülkesi Venezuella battı. Sebebi Chavez denilen adamın parayı üretime değil, betona yatırmasıydı...
CNNTürk, KanalD, NTV de artık iktidarın kontrolünde. Sounda baskılarla sattırıldılar. Ve artık devletle ekonomik ilişkileri güçlü olan holdinglerin elindeler...
Elbette hataları vardır dediğin hatalar:
-2010'da yetmez ama evet referandumu ile anayasayı değiştirip yargıyı tamamen cemaatin istediği şekilde şekillendirdiler. bu ceematin hakim ve savcıları ergenekon diye genel kurmay başkanını ve tüm atatürkçü askerleri hapse attı. yerlerine cemaatçi askerleri paşa yaptı ve darbeye giden süreç başladı.
-çözüm süreci diye terör örgütü ile masaya oturuldu. şehirlerin altlarına bombalar döşenirken, terör örgütü kimlik kontrolü yaparken ses çıkarılmadı. şivan pervere konserler apoya mitingler yaptırıldı. sonra o şehirlerin altındaki bombaları temizlemek için yüzlerce şehit verildi.
-Suriye'de Esat'ı devirmek, sünnileri başa geçirmek için iç savaşa karışıldı, sonuçta ne esat devrildi, 4 milyon Suriyeli ve güneyimizde Amerikanın silahlandırdığı terör örgütü ile başbaşa kaldık. Bu tehditi yok etmek için şehit verdik bedel ödedik. Ama baştaki adam hatalı Suriye politikası nedeniyle bedel ödemedi.
-Rus uçağını düşürdük. Önce çıktılar astılar kestiler emri ben verdim dediler. Sonra özür dilediler, aslında Putin iyi reistir dediler.
Eğitimden bahsediyorsun. Eğitim eskiden kötüymüş akp ile düzelmiş öyle mi? İnşallah şaka yapıyorsundur. 16 senede kaç kez eğitim sistemi ve sınav isimleri ve şekilleri değişti. Eğitim yap boz tahtası oldu. Bugün Türkiye de okumaz yazma oranı da %96. AKP iktidara geldiğinde de %85 değildir.
Memlekette darbeye neden olmuş, güneyde savaş çıkarıp terör örgütüne devlet kurdurmuş, dünyada Türkiye algısını Libya, Kuzey Kore seviyesine düşürmüş ve ekonomi bakanı tarafından açıkça uzun vadeli ve dövizle borçlanmayın diye uyarı yapan bir iktidardan daha iyisi yok düşünen millet herhalde yeni bir kurtuluş savaşı vermek istiyordur.