mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@mmxceb hocamla baya bi konuştuk yazıştık. Ona biraz taktikte vermeye çalıştım elimden geldiğince.
Hitiniz kaç bilmiyorum. Fakat attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmiyorsa, herşeyi denediyseniz, seo çalışmaları vs yaptıysanız artık bu noktada 301 yapmayı düşünebilirsiniz. %100 yarar diyemem vebalini alamam. Fakat ben üstte yazdığım gibi

@mmxceb hocama da söyledim hitim 3-4 kat arttı, şu an gösterimler her geçen gün artıyor. Artık o sitem rayına oturdu Allaha bin şükür.

Ben neler yaptığımı anlatayım.

1- Öncelikle eski sitede konuları url kaldırdan kaldırdım fakat bunun yeterli olmayacağını düşünüp 3-5 gün sonra yeni domaine 301 yaptım. Yeni domaine sadece hit alan veya gösterime giren ama az hit alan güçlü sayfalar taşınmış oldu.(Taşınan sitenin web master'ında da url kaldır yaptım).

2- Site yeni domaine taşındıktan sonra hit alan sayfalar üzerinde On-Page SEO yaparak onları güçlendirmeye çalıştım. Yine az hit alan sayfaların içeriklerini düzenledim, kalitesini arttırdım.

3- Schema verilerini yanlış kullanabilme ihitmalime karşı en yalın haliyle sadece "article" ye dönüştürdüm yeni sitede. Çünkü bana göre en önemli Schema verisi normal bir site için "article" dir. Tabi ki sizin alanınızda diğer zengin kartların önemi farklı olabilir. Özellikle article'de yayınlanma tarihi, güncelleme tarihi, resim, yıldız vs. gibi önemli datalar arama motoruna önemli veriler sağlıyor bence.

4- Tutmayan sayfalarımı zamanla tekrar ekledim. Özellikle giriş kısımlarında benzer cümleler kullanmışsam onları düzenledim tek tek. Title'lerde kopyaya neden olabilecek ifadeler varsa onları düzenledim. Şu an o tutmayan bütün sayfaların ortlama konum, to ve gösterimler arttı ve her geçen gün artıyor.

Özetle yaptıklarım bunlar.

Sitenizin tutmama sebepleri ne olabilir?
1-Siteniz niche site. 1100 adet içerikten bahsediyorsunuz. Çoğu yazınızın tüm datalarında tarifleri kelimesi geçiyor. Ya da tarifi. Bu sizi spama sokmuş olabilir. 2017 yılının başlarından beri bence google çok katı.
2- çok fazla tanıtım yazısı verdiyseniz şikayet edilmiş olabilirsiniz.
3- Görece olarak var ama aslında yok sayabileceğimiz kalitesiz yüzlerce sayfanız sitenizin genel kalitesini etkiliyor olabilir.
4- Domain geçmişiniz karanlık olabilir.
5- 1100 içeriğiniz üzerinde tek tek On-Page SEO yapamadığınız için kontrolünüz bir hayli zordur.
6- Çok fazla tag, çok fazla kategori sayfası, bu kategorilerden oluşan kopya sayfalar zarar vermiş olabilir.
Üstte gördüğünüz gibi bir çok neden olabilir ki her şeyin 4x4 olduğunu düşünürsek. Tabi ki bunlar benim yorumum.
Verdiğiniz tüm değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederim.