Mülakat anında neler yaşadığınızı ve tecrübelerinizi yazarsanız sonradan okuyacak arkadaşlar ve benzer durumda olanlar için faydalı olur
Kendiniz olmalısınız, özgüveniniz yerinde olmalı.
Kıyafetiniz spor takım veya takım elbiseyle gitmeniz daha uygun olacaktır çünki yöneticinin gözünde tamam bu hazır gelmiş olarak görünürsünüz.
Sorulan cevaplara içtenlik ve samimice cevaplayın.
Gözünüz sürekli yöneticinin gözünde olsun.
Neler yapabileceğinizi yöneticiye ayrıntılı bir şekilde aktarın.
Örnekler vermek yöneticiyi mutlu eder sizin hakkınızdaki düşünce değişir.
Bir işte en önemlisi güven, doğruluk ve sadakattir.
Yöneticinin karşısında sürekli "evet" veya "hayır" cevapları vermeyin. Kesinlikle açıklamalı konşun her defasında.
Özgüveninizin olduğunu, bu işi yapabileceğinizi kanıtlayın.
Güler yüzlü olun, çok ciddi olmayın. Kendinizi kasmayın.
Not olarak: Ben ilk mülakatta işe alındım. Ne zaman işe başlayabilirsin sorusunu yöneltti yönetici, hafta sonu üniversite sınavı olduğunu, Pazartesi iş başı yapabileceğimi söyledim. 4 günlük öğrenme aşamasından sonra 5. gün artık sahaya tek başıma çıkabileceğimi ve şirket aracı temin edeceklerini söylediler. Telefon ve şirket hattı verilecekmiş. Pazartesi günü ikametkah, adli sicil kaydı, diploma fotokobisi, sağlık raporu ve göz sağlık raporu istendi. 1.600 TL maaş ile başlayacağım 300 TL lik yemek kartı veriliyormuş. 1 Ayda 60 hat satarsam veya 5 fiber internet bağlatabilirsem müşterilerime primimle beraber maaşım 3.200 - 3.600 TL arası olabilirmiş. Gerçekten mutluyum bu işi uzun zamandır istiyordum. Özgeçmişiniz yani CV nizi detaylı olarak neler yaptığınız gibi bilgilere dikkat ediyorlar. Kısacası mutluyum..