600-1K kadar reklam da ben çıkıyorum hocam. Normal de gece 00.00 den sonra başlattığım da sabaha yarısını harcaması gerekiyordu.
Şu anda 100-150 TL zor harcıyor sorun ne olabilir?
Durum şöyle facebook argoritmasını değiştiriyor gösterimler stabil değil, ve ücretler arttı. Birgün herşey güzel 0,01 den harcatırken ertesi gün 0,07 den alabiliyor. Sebebide argoritmadaki hatalar. Doğru kişilere gösteremiyor reklamını oyüzden ilgi alaka düşüyor fiyat artıyor ilgi alaka düşünce gösterimler yavaşlıyor.
Tavsiyelerim ; hedef kitleni genişlet mesela hedef kitlene istanbulu sectin. Facebook her seferinde istanbul hedef kitlesinin en başındaki kişilere göstermeye baslıyor. Nasıl anlatıyım istanbul hedef kitlesindekileri facebook bir sıralamaya koyuyor ve ilk reklam cıktıgında hep aynı kişilere gösteriyor. Bunun önüne uzun uzun harcamalar yaparak gecersin yeni kişilerin görmesi için.
Yani yeni hedef kitleleri keşif et farklı şeyler gir ama alakalı gir tabiki.
Gidipte 300.000.000 milyonluk kitlerere girmeyin o kitlelerde günlük 5000 tl harcayan arkadas gibileri girerse anca verim alır.
Ayrıca 24 saat kuralını unutma. bütcen 500TL ise günlük onu 24 saate bölerek harcatmak için plan yapıyor facebook. Görmedende pek birşey diyemiyorum.
Reklam türün ne reklam içeriğin ne hedef kitlen ne günlük bütcen ne. reklam hesabında bu sorun olmadan önce nekadarlık reklam yaptın bunlar önemli. Ama şunuda unutma argoritma resmen patlak şuan büyük rakam harcayanlar pek anlamaz. Veya şöyle diyim harcadıgı reklama 2-3 katı geri dönüş alan arkadaşlar sorun olduğunu pek anlayamazlar. Ama tabiki onlarda bir analiz yapsalar nereden baksan 2 katı fazla para verdiklerini anlarlar.
Belkide artık tamamen yeni argoritma böyledir sorun diye birşey yoktur ve buna alışmamız gerekiyordur