Paylaşılan SSL ile özel SSL ve Ücretsiz SSL arasındaki farklar şunlardır:
Paylaşılan SSL
1- Paylaşılan SSL, kendi alan adınız yerine host hizmeti aldıgınız yerin güvenli alanını kullanır.
2- Paylaşılan SSL sertifikası, sunucuya güvenli bir bağlantı kurmak istediğiniz durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Örneğin, web sitenizin yönetim alanına giriş yaparken.
5- Paylaşılan SSL, e-ticaret siteleri için önerilmez, çünkü alan adınızı URL'de görmeyi beklerler.
Özel SSL
1- Özel SSL, kendi alan adınızı kullanır ve herhangi bir uyarı mesajına neden olmaz.
2- Özel SSL, Güvenliğinizi ve verilerinizi teminat altına alır ve bunları belirtir. ÖR: Positive Willcard SSL - Tek domain, Evrak gerektirmez, 10.000$ garanti bedeli
3- Özel SSL, herkesin sitenize güvenli bir şekilde erişmesi gereken durumlar için tasarlanmıştır.
4- Özel SSL, e-ticaret web sitelerinin kredi kartı bilgilerini korumak için tercih edilir, çünkü müşteriler alan adınızı SSL sertifikasında ve URL'de görerek, verilerini daha güvenli hissetmelerini sağlar.
5- Özel SSL, ücret ödediğiniz süre boyunca domainilerinizin ve verilerinizin güvenliği hizmet saglayan firma tarafından korunur.
Ücretsiz SSL
1- Ücretsiz SSL , Sitenize sadece güvenli ibaresi ekler
2- Ücretsiz SSL , Ticaret siteleri için önerilmez , herhangi bir garanti vermez, verilerinizin güvenliğini sağlamaz
3- Ücretsiz SSL , Ayırt edilmesi bilmeyenler için zordur. bilenler zaten ücretsiz oldugunu bilir. ÖR- Let's Enc..
4- Ücretsiz SSL , Her zaman kapatılma söz konusu olabilir. Ücretsiz hizmeti sonlandırabilir.
Soru 2 cevabı : SSL sadece yukarıda belirttiklerimi size saglar veya saglamaz. Yönlendirme veya Siteniz üzerinde deişiklik yapmaz
Soru 3 cevabı : SSL alıp sitenizi http ile kullanmak nie onu anlamadım acıkcası. Ya almayın yada kullanın

Ha bu arada sitenize ssl alırsanız linkleri yönlendirme yapmayı unutmayın. yoksa google indexli konularınıza ulasılmaz
Tek tek anlatmaya calıstım

unuttuklarım olabilir. Lakin özet olarak bu