Prens55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine başlamışsınız.çok biliyorsanız üretin beyler.Çiftçi değil aracılar kazanıyor.üretim var ama alıp depolayanlar yapıyor bu işi.Ülkede patates kıtlığı yok yani.Neyse ne diyelimki.
Kendi ağzınla söylüyorsun çiftci değil aracılar kazanıyor diye. Önce den de aracılar kazanıyordu sanki yeni yeni mi kazanmaya başladılar? Üstüne üstlük üretim var diyorsun. Yani ne dediğinizi kendinizde bilmiyorsunuz.
Daha neyi savunuyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum. Dün 1,5 kilo patatese 8,5 lira para verdim. Sence çok mu güzel?
Ben köyde çiftci cocugu olarak büyüdüm. 12-13 yaşımdayken kamyon kamyon kuru soğan dökerdik ırmak kenarlarına. Neden? Alıcısı yoktu. Hatta bedava verirdik alan olmazdı. Şimdi kuru soğanın kilosu 7 lira
Hatta bugun 6,5 lira olan patatesin 1 çuvalına ( 50 kilo ) 5 lira verir alırdık. O zaman çiftci uretmıyor muydu? Aracı o zamanda kazanıyordu.
Yani mazeret uydurmanın bir anlamı yok. Çözüm için neler yapılmalı onlara bakılması lazım. Biraz kendimizi eleştirecek cesarete sahip olmak lazım.
Birey olarak değil ülke çıkarları için iğneyi de çuvaldızıda kendimize batırmak gerekiyor artık.