Öncelikle konu bilgilendirmesi için konu sahibi arkadaşa teşekkür ederiz.
Ticari marka ihlali dediğimiz form, Instagram , Twitter, Facebook' ta da bu form geçerli (ilk kurulduğu gün bile bu formlar mevcuttu çünkü yasal bir gereklilik). Gelelim formun işleyişine, Bir markanız var ismi de A MAKYAJ olsun. Marka Tesciliniz var bu da tamam. Instagram'da gezinirken @amakyaj kullanıcı adı altında sizin ürünlerinizin paylaşıldığını gördünüz ve bu forma bilgilerinizi doldurup gönderdiniz. Instagram ekibi 1 ay kadar sürede inceleme aşamasına gelir ve bakar gerçekten sizin ürünlerinizi, logonuzu, web sitenizi paylaşıyorsa kullanıcı adını da size verip sizi taklit eden hesabı kapatır. Evet bu olay Instagram kurulduğundan beri var.
A Makyaj üzerinden tekrar örnekleme vereyim A makyaj diye bir marka tescilin var ama @amakyaj hesabında senin markanla ilgili bir paylaşım ve bilgi yok o hesabı size Instagram vermez.
Gelelim konu sahibinin kötülediği 1000 TL gibi rakamlara kullanıcı adı alan insanlara, (ben de bu hizmeti sağladığım için değil sadece yanlış bilgilendirmeyle insanların kafasını karıştırmaması için yapıyorum bu açıklamayı) bizler yani forumda 2-3 kişi var bu işlemi yapan. Sen bu konuyu açmadan önce hiç durup düşündün mü ? Bu adamlar sipariş verdiğimiz andan 2-3 saat sonra kullanıcı adını teslim ediyor bunu nasıl yapıyorlar diye?
Bak güzel kardeşim şu konuya açıklık getirelim senin aracılığın ile bir çok arkadaşımız bu bilgiden faydalansın. Kendi adıma konuşuyorum Ajans Partner hesaplarımızın özel yetkileri var sizin ulaşamadığınız formlara erişerek gerekli (verified,merge,kullanıcı adı hak talebi ve buna benzer tüm işlerimler) işlemleri yapıyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Ajans hesaplarımız binlerce liralık reklam yatırımları ile dolu. Instagram bu hesaplar üzerinde özel yetkilendirmeler yapar ve bir müşteri temsilcisi atar ve biz bu müşteri temsilcisi ile dilediğimiz her işlemi yaptırırız. Ve bunun fiyatı 1000 TL değildir sen en alt taban rakamı vermişsin demekki tam araştırmadın kullanıcı adı piyasasını. Jenerik, spam gibi kullanıcı adları bu fiyatı etkiler.
Bahsettiğin form yeni çıkmış da ilk sen keşfetmişsin gibi durumlara gerek yok bence açıkladığım konu itibari ile sizi taklit eden bir profil varsa belgeleyerek bunu kapattırabilir ve kullanıcı adını alabilirsiniz. Fakat alakasız jenerik olan kullanıcı adlarını kısa sürede almak istiyorsanız Ajans Partner yetkisine sahip kişi/lerle görüşmeniz gerekir.
Saygılarımla.
Hocam bence siz konuyu yanlış anlamışsınız , 2,3 saat içerisinde teslim ediliyorsa ona birşey diyemem zaten 500,1000tl tamamen sallama rakamlar genel olarak o fiyatta gördüğüm için o şekilde yazdım . Ajans kısmı doğrudur bir bilgim olmadığı için o konuda yorum yapamam ancak benim zaten konuyu açma amacım insanlara yardımcı olmak , bu şekilde istediği kullanıcı adını alan ve satış yapan kişiler biliyorum yanlış anlamayın ücretsiz bir formdan ekmek yemek bana doğru gelmiyor . Dediğiniz gibi ajans hesapları ile farklı bir şekilde yapılıyorsa ona sözüm yok