Sckn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Modemi test etmeden arızalı olup olmadığını bilemessiniz. Kutudan tek parça kablo gelmesine dikkat edin. Modemi bir arkadaşınızın hattı ile test edin. Aynı şekilde kendi hattınızıda farklı bir modem ile test edin. Bu şekilde sorunu anlayabilirsiniz. Ayrıca bağ evine gittiğinizi söylemişsiniz. Bağ evi ile santral arasındaki mesafe makulmu? Çok uzaksa sorun yaşarsınız ve bunun çözümü şu şartlarda yok.
Santrale uzaklığı tahminim 500mt diye biliyorum. Test etmek için bir arkadaş bulmam gerek o zaman modemden kaynaklı olup olmadığını hattın..

BilgiAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telefon hattınız varsa fark etmez. Fiber gibi farklı kablosu yok. Yalnız modem değişmesi gerekir hiperde. Bu arada modem tabiki hızı etkiler. Belki modemin zarar görmüştür, performans düşüklüğü yapar.
Arayıp bi sorayım bilgi alayım napalım..

TakipciPanelim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ADSL veya VDSL internet hizmetlerinde hiçbir zaman vaad edilen hız verilemez. Doğru olan şudur. 8 mbit'e kadar hız alırsınız ve 16 mbit'e kadar hız alırsınız. Çünkü kablonun kalitesi, santral'e olan uzaklık, kullanılan sunucu, modeminizin kalitesi ve yoğunluğa göre bu hızlar düşer. Ben sizin yerinizde olsam maddi durumum iyi ise turkcell superonline'nın superbox kutusunu alırım. Nerede istersem orada kullanırım. Hem internet çok daha hızlı hemde nerede istersem orada kullanırım. Taşınabilir modem gibi birşey üstelik hızı baz istasyonundan aldığından dolayı ev internetlerine göre çok daha hızlı. Bağ evinizde bir yakınınız varsa turkcell hattından hız testi yapabilirse alabileceğiniz hızı görebilirsiniz. İl ilçe olarak söyleyebilirseniz bende size tahmini olarak söyleyebilirim. Her yeni modem kablolardan gelen hızı desteklemeyebilir. Ama servis sağlayıcılarının verdikleri modemler hem ücretsizdir hem de bir problem olduğunda çok daha hızlı müdahale edilebilir. Türk telekom kullandığınızdan ve memnun olmadığınızdan ötürü turkcell superonline tavsiye ediyorum. Anlamadığınız kafanıza takılan birşey varsa veya satın almak isterseniz 7/24 arayabilirsiniz. Saygılar.

Teşekkürler hocam maddi durumla alakalı olan bir şey değil. Şu anda bu parayı video oyun oynamak için vermek fazla gelir. Birde taahüt var devir ettirdim hattı şehir evimden el kol bağlı..