mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selamlar, yaz ayında bağ evine gidiyoruz ailecek sıcaktan kaçmak için yaklaşık 4 5 ay kadar burada kalıyoruz. Sorum şu, bağ evimizin bulunduğu bölge ADSL alt yapısı varmış max 16mbit destekliyormuş. Fakat benim problemim şu;

Modem wifi modem ttnetin modemi yaklaşık 3 4 senelik modem garanti yok. İnternet hızım 1 göremiyorum nadir modem aç kapa yapınca 3.5 4ü görüyorum ve iyi diyorum ama sonra düşüyor ve kopmalar oluyor ara ara çok sık olmasada. Neyse ben arıza yazdırdım arkadaşlar geldiler ekler mekler varmış onları düzelttiler felan filan ana yerden bana 8mbt verdiler fakat MODEMİNİZ ESKİ BU YÜZDEN DSL VE İNTERNET GELMESİ 3 4 DK BULUYOR. Modeminizi değiştirmeniz lazım dedi, modem hızınızı etkiler dedi. Ayrıca modem arayüzünden bunu hızlandırma v.s var mı ? ZXHN H168N modem

Gerçekten modemin 3 4 yıllık olması hızımı etkiliyor mu? Yeni modem alsam düzelir mi sorun onu da bilmiyorum boşa para vermek istemiyorum (bir yerden emanet modem alıp denememde biraz zor.)

Şu anda hiztestim:

Komik ama ben bunu 1 aydır çekiyorum

İndirme hızı
0.49Mbps

Yükleme hızı
0.62Mbps

ADSL veya VDSL internet hizmetlerinde hiçbir zaman vaad edilen hız verilemez. Doğru olan şudur. 8 mbit'e kadar hız alırsınız ve 16 mbit'e kadar hız alırsınız. Çünkü kablonun kalitesi, santral'e olan uzaklık, kullanılan sunucu, modeminizin kalitesi ve yoğunluğa göre bu hızlar düşer. Ben sizin yerinizde olsam maddi durumum iyi ise turkcell superonline'nın superbox kutusunu alırım. Nerede istersem orada kullanırım. Hem internet çok daha hızlı hemde nerede istersem orada kullanırım. Taşınabilir modem gibi birşey üstelik hızı baz istasyonundan aldığından dolayı ev internetlerine göre çok daha hızlı. Bağ evinizde bir yakınınız varsa turkcell hattından hız testi yapabilirse alabileceğiniz hızı görebilirsiniz. İl ilçe olarak söyleyebilirseniz bende size tahmini olarak söyleyebilirim. Her yeni modem kablolardan gelen hızı desteklemeyebilir. Ama servis sağlayıcılarının verdikleri modemler hem ücretsizdir hem de bir problem olduğunda çok daha hızlı müdahale edilebilir. Türk telekom kullandığınızdan ve memnun olmadığınızdan ötürü turkcell superonline tavsiye ediyorum. Anlamadığınız kafanıza takılan birşey varsa veya satın almak isterseniz 7/24 arayabilirsiniz. Saygılar.