CreativeWorks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah yardımcınız olsun.
Onca emeğin çöpe gittiğini görmek gerçekten çok üzücü.
Bence, haklarında yasal takibat başlatın.
Çok teşekkür ederim hocam yani inanın keyfimiz falan kalmıyor o kadar emek veriyorsun editörlere en az o büyük haber siteleri kadar para ödeyip titiz iş yaptırıyorsun sonunda bir bakıyorsun yazın çalınmış ve ortada bir kaynak yok.

fatihercan28 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yasal işlerden önce Gazetelerin Genel Yayın Yönetmenleri veya CEOları gibi yetkili kişilere ulaşıp derdinizi anlatın derim. Bazı editörler işin kaypaklığına kaçıp bunu yapabiliyor. Ayrıca haberi yazan editöre sosyal medyadan ulaşıp tepkinizi belirtebilirsiniz. Sürekli olarak bu iş devam ederse bir uyarı belgesi gönderin avukat tarafından eğer yine devam ederse sağlam bir tazminat davası açın derim. Ancak ben Genel Yayın Yönetmenine durumu anlattığınızda o çalan editörlerin işine son verileceğine durumun düzeleceğine inanıyorum.
Bunu denedim hocam burunlarından kıl aldırmayan insanlar olduğu için dönüş alamadım.
Selanik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangi siteler hocam ?
RAZADOR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.İlk olarak yapmanız gereken sitenizin görünür bir kısmına kopyalanamaz ve izinsiz alınamaz olduğuna dair bir ibare koyun.

2.Bir Gizlilik Politikası , Hizmet Sözleşmesi , Çerez Kullanımı gibi yasal bildirgeler için bir yer ayırın ve Hizmet Sözleşmesinde veya Üyelik sistemi mevcutsa Üyelik sözleşmesinde bir maddeye yer verin "Yazılan ve paylaşılan makalelerin tamamı özgün içerik olmakla birlikte üyelerin veya ziyaretçilerin X.com Platformu veya sitesi haricinde paylaşması veya yayınlaması yasaktır." ibaresini ekleyin ve tüm sözleşmelerinizin en sonuna şu ibareyi ekleyin Bu kurallara uyulmaması taktirinde " X Şehri Mahkemeleri yetkilidir gibisinden.

3. Bunların her birini tamamladıktan sonra işin yasal kısmının çoğunu tamamlamış oluyorsunuz aslında, sonrasında içeriklerinizi alıntı yapan veya paylaşan izinsiz firmaların iletişim mail adreslerine direkt olarak web sitenizin mail adresinden durum ile ilgili bilgilendirme yapın burada yazacaklarınız için internetten googleden yani veya bir avukattan yardım alın ve kendilerine 14 iş günü içerisinde makaleyi kaldırma talebinde bulunun.

4. Bu işlemlerin hepsini tamamladıktan sonra elinizde bu bilgiler ile bir avukattan veya direkt olarak yetkili mahkemelerden şikayette bulunun bu konuyla ilgili tüm gerekli süreçleri gerçekleştirdim ve bildirgeyi göndermeme rahmen bu söylediklerime uymamıştır dediğinizde zaten artık yasal yollara hakkınız doğacaktır.

Bu söylediklerimi yaptıktan sonra dilerse A Haber olsun dünyanın en iyi haber sitesi olsun uluslarası bir firma olsun tamamiyle haklı çıkaramayacaktır kendini fakat bu işlemleri adım adım uygulamanız gerekmekte. En önemlisi ilk 3 adımı gerçekleştirmenizdir. İyi günler dilerim başınıza gelen talihsiz olaydan dolayıda üzgün olduğumu belirtmek isterim .

Bu işlemlerin sonucunda genel yayın editörlerine bildirilmek zorunda kalınacaktır durum ve muhtelemen ya işine son verilecek. Ya da tazminata hak kazanacaksınız.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında ilk 3 maddeyi bunlar başıma gelecek diye hazırlamıştım ve dikkat çekecek şekilde konumlandırdım. Fakat zannedersem kendilerinden bir kelime alsan dava açacak bu şahıslar bizlerin hazırladığı bu sayfalara bakmaya tenezül etmiyor. Dediğiniz gibi yarın gidip bir avukat ile görüşeceğim ne gerekiyorsa yapacağım artık yeter.