ikare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Liste bende görünmüyor bu nedenle liste hakkında yorum yapamayacağım. Ancak fikir güzel.

İkinci olarak da kitap tavsiye eden arkadaşlar bir iki cümle ile kitap hakkında bilgi verebilirlerse daha güzel olur diye düşünüyorum.
Örnek olarak "Scrum" ile ilgili kitap yazılmış. Bu kitabın ben IT ciler için olduğu izlenimi edindim. Gerçekten böyle mi yoksa herkese hitap eden bişey mi merak ettim.

Bu arada benim de listede yoksa eklenmesini istediğim ilk aklıma gelen kitap:

buy ology: martin lindström > tüketicilerin satın alma davranışlarında bilinçaltı konuların etkisini anlatıyor.
dürtme: richard thaler > bu biraz daha iktisat bilimi ile ilgili ancak ilk yarısı gibi 200 sayfa falan ufak farklılıklar ile insanların farklı tercihlere yönlendirilebilmesi anlatılıyor.
Scrum bir agile metodologysi aslında. IT alanında çokça kullanılmasının sebebi, scrumın karmaşıklık seviyesi yüksek ve geniş kapsamlı projelerde etkili olması ve yazılım projelerinin de karmaşıklık seviyesinin yüksek olmasıdır.

Buna karşın, sadece IT alanında değil inşaat sektöründe de kullanılabilir. Scrum sadece yazılım içindir denilemez, karmaşık bir projeyi yönetmek için kullanılabilecek bir metodologydir.

Örnek olarak şuan çalıştığım şirkette hem teknoloji departmanında hemde diğer departmanlarda scrum uyguluyoruz. Türkiye'de belli başlı agile transformasyona uğrayan büyük kurumsal şirketlerin bir çoğu da proje yönetim süreçlerini bu şekilde ilerletiyor.