Empower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanu yapma hocam gözünü seveyim hala dediğim dedik diyosun saçmalayama devam ediyosun. Yahu çalıştığım firmalar diyorum Bu sektördeyim diyorum ben daha ne diyeyim? Bu büyük şirketler ekol ve reysaş harici bir firmanın deposunu kullanmazlar. Bu sektörde kurumsal çalışıyorsan; Ekol, Reysaş, Logipark, Arvato, Horoz (Çok nadir) kullanmak zorundasın. Çünkü sadece bunlar kurumsal. Hepsiburada’nın karşısında şahıstan kiralık koca depo var 13 aydır boş Bilmediğiniz bir konu da nasıl bu kadar emin konuşursunuz? Çalıştığım firma 14 ay boyunca 750 bin tl 2 katlı ufak bir depoya kira ödedi. Ayrıca hepsiburada’nın hepsiexrpres diye bir olayı var, cahilliğinize vererek söylemek istiyorum; stoktan çıkan çoğu ürün 24 saat içerisinde teslim ediliyor. Bu İstanbul ve kocaeli için geçerli. Diğer illerede 24 saatte sipariş teslim ettiği de oluyor. Yapmayın lütfen bilmiyosunuz bari bilene saygı gösterin 750 bin lira bu şirketler için para değil. Ortalama Günlük 100 bin kargo çıkıyor 8₺ kargo ücretinin %50’si bu şirkete net kâr olarak geliyor. Satıcıdan aldığı komisyon, kendi ürünlerinden ettiği kar falan çok uzun hikaye bunlar. Ve siz hala kirası yok diyosunuz Ve şunu söylemek istiyorum; Attığınız ilanda ki depoya uzay mekiği sığar ama e-Ticaret siteleri sığmaz. Hepsi stok/kalite/iade ve sevkiyat bölümünden oluşur. Tüm bunlar çalışan kişi başı 1.5mt2 olarak ayarlanır. Ayrıca hepsinin hatları vardır, bu hatlarda 1’ee masa ve masa yanında MA denilen araçlar bulunur. Hepsinde konveyör hattı vardır; hazırlanan siparişleri çoklu tekli ayırır kargo bölümüne sevk eder. Bu firmalarda ürün kutularını 5 kutudan fazla üst üste dizmek yasaktır yani çok yer kaplar. Kargocular için ayrı alanlar oluşturulur onlarda baya büyük yer işgal eder.Bu firmaların depolarında beyaz yaka çalışanları da var. IT, IK, Muhasebe, OPEX vs ortalama 100-150 kişilik beyaz yaka grubudur. Bunlara da bir mekan lazım orası da baya yer kaplıyor. Yemekhane; yaklaşık 500-2000 bin çalışanı olur bu sitelerin. Yemekhane genişliğini siz düşünün. Hepsinin tuvaleti, hepsinin soyunma odası, hepsinin çay/mola alanı bulunur. Uzay mekiğini sığdırması kolay
Hepsiburadada staj yapmış kadar oldum hocam, teşekkürler