Merhaba,

İlgilenemediğim için yaklaşık 10 aydır uğraştığım web proxy projemi uygulamalarıyla birlikte satıyorum.

Site adresi: PM ile gönderilecek.

Açık arttırmaya başlangıç fiyatı: 5000 TL

Minimum arttırma: 100 TL

Sonlanma süresi: Son tekliften 48 saat sonra

Sitenin aylık getirisi: Bir ay öncesine kadar yaklaşık 100 TL idi ancak ispat edemem çünkü Adsense banladı. Sitede reklam gösterimi çok yoğun değildi, sadece girilmeye çalışılan belirli sitelerde reklam gösteriliyordu. İlgilenemediğim için farklı bir reklam servisini de kurmadım.

Sitenin açılış tarihi: 10.08.2017

Kategori, sitenin içeriği nedir: Kolay web proxy. Kullanıcılara giremedikleri sitelerin başına siteadresi.com/ ekleyerek girebilmelerini sağlıyor. Özellikle wikipedia için çok kullanılıyor bu sıra siteadresi.com/wikipedia.org diye girilebiliyor. Tabi site adresi toplamda nokta ile birlikte 6 karakter aynı zamanda bu işi kolaylaştıracak chrome eklentisi ve android uygulaması yazılı durumda.

Günlük hit sayısı: Bu sıralar 1500 civarı. Ortalama oturum süresi 4 dk.
Ziyaretçi kaynağı: %80 direk (chrome extension & android uygulama kaynaklı) (google analytics’teki search diye yazılan kaynağı da direk’e ekledim çünkü bulunamayan siteyi bing üzerinde arama sayfasına yönlendiriyor oradan tıklıyor kullanıcı bu yüzden search referanslı ziyaretçi sayısı artıyor), %12 sosyal medya, %8 referans (eksisozluk, onedio gibi platformlardaki gönderi ve haberlerden geliyor)

Domainin yaşı ve Pagerank değeri: 1 - pagerank bilmiyorum

Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: Satın aldıktan sonra elinize geçecekler;
  • Site
  • Android uygulama (yaklaşık 1000 aktif kullanıcı)
  • Android developer hesabı (Tek uygulama var o da siteyle ilgili)
  • Chrome extension (yaklaşık 1500 aktif kullanıcı)
  • Chrome extension hesabı (Bir iki eklenti daha var ama kaldırılabilir)
  • Twitter’da içerisinde wikipedia geçen tweet’lere otomatik mesaj atıp sitenin reklamını yapan bot (sitenin sunucusunda çalışmakta)
  • Twitter hesabı (5k takipçi)
  • Facebook hesabı (900 beğeni)
  • İlgili tüm kod repoları

Hosting dahil midir: Scaleway’de 7€’luk sunucuda barınıyor. Önünde de cloudflare (ücretsiz) var. Taşımanız için 1 ay müsade edebilirim. Scaleway destekliyorsa sunucunun sahipliğini transfer edebilirim. Aslında bir alt pakette de çalışabilir. CPU %10’lar RAM’de 2 GB civarında genelde. Ancak hit geldiği zaman kaçırmamak için bu paketi tercih etmiştim ki yararını da gördüm. Günlük 15k gördüğü zamanlarda düşme vs yaşanmadı.

Banlı olduğu sponsor var mı: Adsense

Banlı olduğu arama motoru var mı: Yok

Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Evet. Yazılım PHP proxy yazılımının özelleştirilmiş hali.

Yazılım lisans sonlanma zamanı: Yok.

Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..: Yok.

Notlar:
  • Site adı akılda kalıcı.
  • Sitenin sadece Türkiye’den kullanıcısı yok. Rusya’dan Türkiye’nin yaklaşık yarısı kadar ziyaretçi var. Aynı zamanda Amerika’dan da mevcut. Toplam ziyaretin %60’ı Türkiye’den.
  • Site şu an arti 18 kategorisinde bulunan sitelerde, şahsi görüşlerim gereği, sadece metinlerin gösterimine izin veriyor. Tabi satın aldığınızda isterseniz kodu düzenleyip kaldırabilirsiniz.

Google analytics

Chrome eklentisi

Android uygulama