Merhaba arkadaşlar, bilgisayar telefon internet her şey artık tembelliğe sevk etmiş durumda beni. Bilgiyi almak yerine, bilgiyi kısayollara sık kullanılanlara ekleyip ihtiyacım olduğunda dönüp bakarak işimi görmeye başladım. İşim gereği de 9 dan 18'e kadar bilgisayar başındayım ve kendi sitelerim olduğu içinde neredeyse uyumak ve gezmek dışında kalan tüm vaktimi bilgisayar başında geçiriyorum. Zaman içerisinde şunu fark ettim, hafıza konusunda çok tembelleşmişim. Her şeyi bilgisayar, telefon üzerinden kaydederek google de arama yaparak halletmeye çalışıyorum. Kitap okumak desen en son okuduğum kitabın adını bile unuttum neredeyse diyebilirim.

Şimdi spora başladım, sağlam kafa sağlam vücutta olur hesabı Bunun dışında hafızamı geliştirmek, tembelliğimi üzerimden atmak için hangi kitabı okumamı tavsiye edersiniz? Neler yapmamı önerirsiniz? (vitamin ilaç filanda olur fark etmez). Kitap tavsiyelerinizi bekliyorum, sipariş geçip biran önce okumaya başlamak istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.