Uygulamanızın türüne göre farklılık gösterebilse de en iyi reklam yönetimi Adwords Evrensel Uygulama Reklamlarıdır.
Sürekli Google Play, Admob, Analytics ve Adwords verilerini inceleyip optimize ederek en düşük indirme ücretlerine ulaşabilirsiniz. Uygulama sadece Türkiye'ye hitap ediyorsa işiniz çok zor. Dünya genelini hedefliyorsa o zaman doğru stratejilerle başarılı olma ihtimaliniz yüksek.
Tavsiyem:
Adwords: 20.000 TL
İlk ay 5-8 bin, sonraki aylar 3 bin, ilk 3-4 ayda adwords reklamları ile gelenden daha fazla organik indirme gelmezse uygulamanız başarısız olmuş demektir.
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 6 aydır üzerinde çalıştığım, Android ve IOS platformlar için sıfırdan yazılan, insanların karşılıklı bol etkileşim içerisinde olacağı interaktif bir mobil uygulama projemin sonuna gelmek üzereyim. 1-2 haftaya bitecek bir aksilik çıkmaz ise.
Projem için 20 bin tl destek aldım. Bu parayı uygulama tanıtımı için en verimli şekilde nasıl değerlendirebilirim?
Mobil uygulama ve oyunlarınıza verdiğiniz hangi tür reklamlardan, ne oranda geri dönüş aldınız?
Benim düşündüğüm model şu şekilde;
1) 5 bin tl instagram reklam
2) 5 bin tl facebook reklam
3) 5 bin tl App Store ve Google Play reklamı
4) 5 bin tl büyük kitlelere sahip fenomenlerden tanıtım yaptırmak.
Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Eyvallah Hocam, teşekkür ederim
@the_white tecrübeli diye biliyorum bu konuda. Hizmette verebilir.