Sessiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google linkleri görür sadece yansıtmaz, istediğiniz kadar link alın wm toolsda hepsini göremezsiniz bunu bilerek yapıyor google'de gerizekalı değil arkadaşlar. Kendini deşifre etmez. Linkleri gördüğüne emin olabilirsiniz nofollow olanları görmez demiş arkadaşın birisi onlarıda görür listeler sadece otoritesini hemen vermez bunu unutmayın.
Görmez demedim. Takip etmeyebilir.(nofollow takip etme olduğu için sizde biliyorsunuz. Ayrı olarak o maddeler direk alıntı.Başlangıcında ve sonunda translate kullandığımı belirttim.) Yabancılarda uyarı vermişler. Belki bu sebeplerden ötürüde sizin görmek istediğiniz linkler görünmeyebilir manasında örnek verdim. Doğru eleştiri ediniz.

Ayrı olarak nofollow konusunu forumda diğer arkadaşlara şu şekilde örnekler vermemde sakınca olmayacaktır. Resmi Google'nin makalesinde şu ifadeler yer almaktadır:

"Nofollow", web yöneticilerinin arama motorlarına "Bu sayfadaki bağlantıları izleme" veya "Bu bağlantıyı izleme" komutlarını vermek için kullanabileceği bir yöntemdir.

Başlangıçta nofollow özelliği sayfa düzeyindeki meta etikette görünüyordu ve arama motorlarına sayfadaki giden bağlantıları izlememe (yani taramama) komutu veriyordu. Örneğin:

<meta name="robots" content="nofollow" />

nofollow tek tek bağlantılarda kullanılmaya başlamadan önce robotların bir sayfadaki tek tek bağlantıları izlemesini engellemek çok zahmetli bir işti (örneğin, bağlantıyı robots.txt dosyasında engellenmiş bir URL'ye yeniden yönlendirmek gerekiyordu). Bu yüzden rel özelliğinin nofollow özellik değeri oluşturulmuştu. Bu, web yöneticilerine daha ayrıntılı denetim sağlar: Arama motorlarına ve botlara sayfadaki bağlantıları izlememelerini söylemek yerine robotlara belirli bir bağlantıyı taramama talimatı verebilirsiniz. Örneğin: <a href="signin.php" rel="nofollow">oturum aç</a>

Google, nofollow kullanılmış bağlantıları nasıl ele alır?
Genel olarak, bunları izlemeyiz. Bu, Google'ın bu bağlantılara PageRank veya bağlantı metni aktarmayacağı anlamına gelir. Temelde nofollow kullanımı, genel web grafiğimizden hedef bağlantıları çıkarmamıza neden olur. Bununla birlikte, başka siteler nofollowkullanmadan onlara bağlantı veriyorsa veya söz konusu URL'ler bir Site Haritası'nda Google'a gönderilirse hedef sayfalar, dizinimizde görüntülenmeye devam edebilir. Diğer arama motorlarının nofollow özniteliğini biraz farklı biçimlerde ele alabileceğini de unutmamak gerekir.

İlgili tüm detaylara hemen bu alttaki sayfadan erişebilirsiniz:

https://support.google.com/webmaster...er/96569?hl=tr