Bunu ben hepsiburada icin söylememis olayim ama bildigim birseyler var.
Türkiye'de birkac site toptancilardan bozuk oldugunu bilerek ürünleri cok ucuza aliyor.
Yani ürün arizali diye toptanciya geri gittiginde (Avrupa standartlarina göre ürün artik "B Ware" oldugunda) bu ürünlere talip oluyor.
Bozuk ürünler icin Müsteri'den parasini aliyor ve saglam ürünlerle birlikte ürünü gönderiyor.
Müsteri ürünün arizali oldugunu bildiriyor, firma degistirmeyi öneriyor.
Önce bozuk ürünü gönderiyorsunuz geri, sonra size saglamini yolluyorlar.
Bekleme sürelerini de düsününce "kendinize ait olmayan bir nakit parayla toplu satinalma" icin gerekli nakiti elde etmis oluyorsunuz.
Cok iyi tanidigim bir firma var, toptanci, son kullaniciya satisi yok.
özellikle ürünlerinin %10u civarinda bozuk ürün alarak karistiriyor ve bayilere gönderiyor.
bayi ürünü müsteriye satmadan bozuk oldugunu anlayamiyor.
müsteri ürün bozuk dediginde onun aldigi bayiye göndermesi, bayinin aldigi toptanciya göndermesi ve ürünlerin geri dönmesi.
Nereden baksaniz 15-30 gün.
Bahsettigim firma aylik 12milyon tl civarinda ciro yapiyor. ürünlerin %10u bozuk gitse, kendisine ait olmayan 1,2milyon lira var.
Bu nakitle ürün satin almak istediginizde zaten dip fiyattan ürün alabilirsiniz.
Tabi ek olarak bir de su var, bu bozuk ürün piyasadan nakit sagladiktan sonra sizde kaliyor "bi süre daha" tekrar tekrar kullaniliyor.
Bilmiyorum bu firmanin yaptigi da bu mu?
Sektörde yapilanlardan bir tanesini biliyordum fikir verebilecegi icin paylasmak istedim.