caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Polislik zor hocam. Geçen gündüzün belli değil. eğer içinde hani ne bileyim namazimi kılayım, hem para kazanayim hem de ibadetimi yapmış olurum gibi düşünürsen bence imamlık yada müezzinlik en iyisi olur. keşke senin yerinde olabilseydim kesinlikle kacirmazdim bu fırsatı hala fırsat olsa da yolunu bulsam keşke.
ikisini kıyasladığımızda arada çok fark var gerçekten ama ne bilim benim karakterim biraz atraksiyonlu hocam hep hareket isteyen birisiyim imamlık yapim diyorum ama gerçekten büyük sorumluluk isteyen bir meslek hani arkadan en az 100 kişinin vebalini taşıyacan bu beni korkutuyor ama öğretmenlik de düşünmüyor değilim bakalım inşallah.

VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu ikileme düştüyseniz ilahiyattan vazgeçin derim. Birisi eğer okuduğu bölüm dışında çalışmak istiyorsa o bölümün işini yapmamalı diye düşünüyorum ben. Aklınız polislikte belli.
Sıkıntı ne biliyormusun hocam ilahiyat gerçekten ilmen donanımlı bir birey yetiştirmiyor kesinlikle bunu 3.sınıfta anlıyorsun.Kendin bişeyler yaparsan amenna ama bunada fırsat bırakmıyorlar benim görüşüm,tıptan sonraki en zor bölümlerden belki 3 veya 4.sıradadır.Bunu kendi dekan yardımcımada söyledim "imam-müezzin vs" din adamları yetiştirmek istiyorsan bu ünüversite ile olacak iş değil medrese ile yetiştireceksin.Velhasıl kelam polislik aklımdan çıkmıyor
Meraboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
polis olmak istiyorsan öncelikle üniversiteni bitirmen gerek. Yerinde olsam Pomem yerine Paem'e başvurur amir sınıfından yürürdüm.

Evet polislik zordur geçen sene bende özel harekata başvurmuştum. Ancak bu meslek sevenlerin işidir. Sadce maaşına ve egosuna göre girersen 2 hafta sonra bunalımdan kafana sıkarsın.

Polisliği gerçekten seviyorsan girmelisin.
teşekkürler hocam önerin için araştırıcam.