Merhaba Arkadaşlar,
Adsendeden kazanç sağlıyor forumda çoğu kişi aranızda bu geliri vergilendiren var mı ?
Günlerdir üzerinde araştırma yapıyorum işin içinden çıkamadım.Lütfen bilgi sahibi arkadaşlar bu durumlardan geçmiş arkadaşlar var ise pm atabilir mi ?
Adsense geliri muhasebeciye sorduğum kadarıyla yüzde 20 gelir vergisi + yüzde 18 kdv olmak üzere vergilendirmemiz gerektiğini söyledi.
Fakat bazı kesimde şunu savunuyor T.C ve İrlanda arasında vergi kaçakçılığına engel olmak için anlaşma var linki de vereyim
anlaşma bu anlaşmaya göre vergi vermediğini söyleyenler var.
" 1 Genel olarak gelir elde ediyorsanız vergi vereceksiniz mantığı var
vergi olayı bu kadar kolay olsaydı muhasebe ve maliye diye üniversitede bölümler olmazdı.
2 Avrupaya kdv ödemiyoruz ama gelir vergisi öderiz
Kdvyi Türkiyede Ürünü satan öder. Alıcılar değil. bizde pazarlamacıyız. Google calışanıyız. Örneğin babanız almanya emeklisi ise siz türkiyede o maaşın vergisini vermez. birde bazıları sırf bu yuzden şirket kurduruyor adamlara düşünsenize sizin mantıkla emekli ucreti icin bile şirket kurup vergi ödemek zorunda "
diye açıklamalar ile savunanlar bunlar dışında forumda Kıbrıs başta olmak üzere çoğu yurt dışı ülkesinde şirket açmaya çalışanlar var.
Kısaca lütfen bu konuda tecrübe etmiş arkadaşlar bilgilerini paylaşabilir mi ? Ben forumda 5 aylık üyeyim şimdi aranızda 200-300 tl kazanıyorum diyenler olacak ne vergisi onlara zaten kolay kolay bir şey olmaz.5 aylık süreçte aylık 80-100k kazanç sağlayanlara da şahit olduğum için bu konuyu gerçekten tecrübeli kişilerin aydınlatmasını rica ediyorum.
Yüksek kazanç sağlayıp vergi için bir uyarı alan var mı ? Bu bahsettiğim anlaşma ile vergi verilmiyor mu ? Bu arada kimse yanlış anlamasın vergiden kaçalım vergi vermeyelim değil amacım resmi olarak doğrusu nedir bu işin.