yaklaşık 2-3 aylık bir sitem var.
facebook , pinterest , tumblr , scoopit , linkedn , reddit , twitter ve aklınıza gelebilecek onca sosyal medya sitesinden backlink çalışması yaptım bir iki kendi sitemden tanıtım yazısı yayınladım sitemdeki bütün yazılar sorunsuz indeksleniyor fazlasıyla fakat search console'da sitenize bağlantılar kısmında bir tane bile link yok "0" SIFIR.
neden google bu linkleri göstermiyor acaba ?
diğer sitelerimde gözüküyor hepsi kendim inceleyebiliyorum hatta benim eklemediğim sitelerden bile linkler gözüküyor otomatik eklenmiş veya yorumlarda geçmiş ama bu sitemde hiç biri gözükmüyor sorun ne olabilir ?
Ben anlam veremiyorum böyle serzenişlere. Google'ı geri zekalımı zannediyorsunuz arkadaşlar siz? Arkasında dünyanın en akıllı beyinleri var bu devasa kompleks sistemin. Kimi neyi kandırmaya çalışıyorsunuz ? Sizin tek derdinizin gidip o sosyal medya sitelerine linkler kasarak sitenize trafik sağlamak olduğunu anında farketmiyor mu sanıyorsunuz ? 2-3 aylık siteyi içerik yönünden zenginleştirip kullanıcıları (1 tane bile olsa bu kullanıcı) o sitede tutmak farklı farklı sayfaları gezmesini sağlamak yerine 3 5 bişeyler ekleyip backlink kasarak hit almaya çalışıyor sonrada Google'a veryansın ediyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu kafayla o site zerre yerinden kıpırdamaz. Aksine iyice dibe batar.
Kısa vadede (devasa reklam bütçeleri dışında) rekabeti olan hiçbir sektörde hele ki böyle backlinkler kasarak sitelerinizi hiçbir yere getiremezsiniz. İstikrarlı şekilde bıkmadan kaliteli içerikler üreterek belki 1 belki 2 yıl beklemeniz dahi gerekebilir. Şunu unutmayın "İLK" değilseniz ilk olanlardan daha fazla çalışmak zorundasınız. Google her geçen gün daha da akıllanıyor. Buna karşın sizlerde emek verdiğinizi ona göstermelisiniz.