ozermurat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
değerli yorumun icin teşekkür ederim. e devlette istanbul icra dairesi gözüküyor borc tutari dosya masraflari vs dahilinde 920 türk lirasi. fakat benden talep edilen 1970 turk lirasi.eve tebligat gelmedi. sirket ile görüştüm avukat ile halledin dediler 3 farkli musteri temsilcisi..avukatin sistemde gözüken masraf faizlerden 1050 tl fazlasini talep ettigine dair ses kayitlari mevcut. fakat borclu durumda olduğum icin haksiz cikma sansim varmidir acaba
Avukat en fazla şu kadar ücret isteyebilir diye bir kısıtlama yok bildiğim kadarıyla. asgari ücretleri var ama üst sınır yok.
Yani burada avukatı, avukatlık parasını çok istedi diye şikayet ederseniz sonuç alabileceğinizi sanmıyorum...Yani sizin borcunuz+ yasal faizi+ mahkeme masraflarına ilave olarak harcadığı emek için 1000 TL de isteyebilir. 100 bin TL de.
(Yanlış biliyorsam avukat arkadaşlar düzeltsin lütfen.)

Diğer taraftan avukatın tehditleri "er geç ödemek zorundasınız, evinize icra gelir, maaşınızdan kesilir" vs. şeklinde ise bunlar da tehdit olarak nitelenemez. Size yasal prosedürü anlatmış oluyor...

Son olarak sizin şahsınız için söylemiyorum ama avukat daha doğrusu alacaklı olan herkesi bu üslüp konusunda haklı buluyorum. Maalesef insanımız "Ahmet bey borcunuzun vadesi gelmiş öder misiniz" dediğiniz zaman sizi zayıf görüp o borcu erteleyebildiği kadar erteleme yoluna gidiyor.