Merhabalar,eğer yanlış hatırlamıyorsam bu soruyu bana siz sormuştunuz Ö.M. ile ve detaylı bir şekilde anlatmıştım.
Youtube'da bu konuya ilgili videolar mevcuttu en son,eğer bulursanız izlemenizi öneririm.
Gereken malzemeler;
VG(Vegatable Glycerin) - Bitkisel Gliserin -->Soluma uygun olanından olmalı (CAS NO : 56-81-5) --> Buhar üretimini sağlar
PG(Propylen Glycol) - Propilen Glikol --> (CAS NO : 57-55-6) --> Boğaz vurumu sağlar ve aromanın tutunmasında en etken maddedir --> Kişisel tercihtir,eklenmesi zorunlu değildir (Tavsiye Edilmez)
+Aroma(Solunabilen ve Konsantre)
+Nikotin(Sıvı Bazlı)--> Kişisel tercihtir,eklenmesi zorunlu değildir (Tavsiye Edilmez)
Öncelikle:
Base Nedir? -> VG + PG
nBase Nedir ? VG+PG+Nikotin
Likit Nedir ? VG+PG+Aroma+Nikotin(tercih)
Yapılış ;
Genel itibariyle kendimden örnek vermek gerekirse yukarıda da belirttim PG kullanmanızı tavsiye etmiyorum.Ancak boğaz vurumu için ben kullanıyorum %20 oranında..
Bu kısım hassas ölçü gerektirir.Örnek vermek gerekirse,elimizde 100mL VG,100mL PG ve 20mL aroma var ve %80VG %20PG %10 aroma karışımlı bir likit elde etmek istiyoruz.(Bu arada aromalar PG bazlıdır)
100mL VG'den 80mL alıp bir kaba aktarıyoruz.
100mL PG'den 10mL alıp bir kaba aktarıyoruz.
20mL aromadan 10mL alıp bir kaba aktarıyoruz.
Öncelikle VG ile PG'yi tek bir kapta birleştirip iyice karıştırıyoruz(mümkünse makineyle çırpıyoruz),bu karışım köpürüyor ve beyaz ayran renginde bir hal alıyor.Bu hale gelince üstünü güzelce kapatıp 1 gün dinlendiriyoruz.
1 gün sonra ;
Dinlendirdiğimiz nBase'in üstünü kapatmıştık onu açıyoruz ve 10mL ayırdığımız aromayı ekliyoruz ve tekrar iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra tekrar üstünü kapatıp güneş ve hava almayan bir yerde saklıyoruz(malum yaz bu yüzden dolapta olması daha makul)
2 günde bir bu karışımın kapağını açmadan hafif çalkalayarak tekrar yerine bırakıyoruz bu süreç demlenme sürecidir.
Ortalama(aromasına göre) 10-15 gün içinde hazır oluyor.
Oturdum yazdım valla bu mesajdan sonra araştırmayıp mesaj atan olursa kırarım

Aslında araştırsanız bulurdunuz ama bizim millet alışkın hazıra konmaya