Hocam bizim ülkede nostalji yada hobi anlayışı yok. Popülerite neyse bizim toplum ona bağlanıyor. O yüzden böyle şeyler gelişmiyor.
Mesela, yeni yetişen gençler GTA5 falan artık yeni çıkan oyunları da bilmiyorum da, sanki son dakika haberi olmuş gibi yeni oyunlardan haberdar oluyorlar ve o oyunu kim oynuyorsa, o oyunu en iyi kim biliyorsa o aralarında en iyisi oluyor. Bu yüzden eski her zaman eski kalıyor, kimse eskiye bağlı kalmıyor.
Ama ingilizlerde hobi olayı var yada bilmiyorum Türkçe'de kelime bulamadım. Böyle oyun eski olsa da onun bazı alanlarına bağlı kalmak. Bu tür kanallar genelde ülkemizde batıyor. Mesela Youtube'u ülkemize getiren "nileppezdel"-"yeşildevinmaceraları"-"berilsergün" gibi kanallar ezildikçe ezildi. Açılış tarihlerine bakabilirsiniz. Oysa sırf popüler oyunları oynamayıp saçma sapan hareketler yapmadıkları için, kapanmak zorunda kaldılar bazıları. TWD oynarlar, Sims oynarlar, Mc oynarlar, Skyrim oynarlar, miniRPG oynarlar vs.vs.
Eee geliştiriciler de bakıyor, millet büyük cafcaflı popüler şeylerden hoşlanıyor, 3d fps oyunlar nasıl yapılır onun için yatırım yapıyorlar. Şimdi siz bunu Türkçeye çevirip, bilgilerinizi koysanız kaç kişi bakar? bu tarz oyunları oynayan yok ki eğiticisi olsun...
Ülkemizdeki herkesin kişilik kazanması lazım.