by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siyasete çekmeden cevaplamak için baya bir düşündüm ama ne yazık ki cevap bulamadım.

Neyse gelecek yorumları takip edelim bakalım.
Siyaset toplumun yansimasidir. Toplum degismeden siyasetin oluşturdugu olumlu ve olumsuz etkiler degisemez.

ce7in adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarz konuları siyasete çekmeden tartışamazsınız. Ülkelerin en büyük sermayesi yetişmiş insan gücüdür. Özellikle bizim gibi genç nüfusa sahip bir ülke için bu çok büyük bir kozdur. Siz bu kozu doğru kullanamaz, gençlerinizi iyi eğitemezseniz o koz tümör olur ve sürekli makineleşen dünyada ölüme doğru yol alırsınız. Artık dünya başka bir yere gidiyor. Ucuz iş gücü para etmiyor. Bu durumda eğitemediğiniz, girişimcilik ruhunu aşılayamadığınız, dünyaya entegre edemediğiniz gençleri ve onların eline bakacak olan yaşlıları nasıl doyuracaksınız (Yaşlıların aldığı emekli maaşının çalışan kesim tarafından ödenmesine atıf yapıyorum burada)? Onlara hangi işi vereceksiniz? Hepsini memur mu yapacaksınız?

Eğitim sisteminin durumu hepimizin malûmu. Yapboza döndü. Bu da yetmezmiş gibi çocukların beyinlerini saçmalıklarla ve dogmalarla dolduruyoruz. En basit örnek evrim mevzusu. Evrim gibi bilimsel bir teoriyi bile çarpıtıyor, gözümüzün önündekini inkâr ediyoruz. Biz sanıyoruz ki biz inkâr ettiğimizde bu teori çöpe gidecek. Hâlbuki o orada duruyor. Biz görmesek de dünya bu teoriden faydalanarak yeni antibiyotikler, tedavi yöntemleri, tıbbi cihazlar, tohumlar vb. ürünler üretiyor. Bir ülke düşünün ki Evrim Ağacı gibi bilimsel haberler ve çeviriler yayınlayan bir oluşum bile sırf birilerine yaranmak için kütüphanelerde engelleniyor. Bu siteye bu ülkenin kütüphanelerindeki bilgisayarlardan giriş yapılamıyor (şimdi değişti mi bilmiyorum, ben girmeye çalıştığım tarihte engelliydi). Eğer siz bilime üvey evlat muamelesi yaparsanız o da size üvey ebeveyn muamelesi yapar. En ihtiyacınız olan zamanda huzur evine kapatıverir. Bayramlarda seyranlarda yolunu gözlersiniz. Ah vah eder dizlerinizi döversiniz.

Gelelim can alıcı soruya. Bu ülkede eğitim kimin kontrolünde? Hükûmetin. Onların da son 16 yılda sistemi ne hale getirdiklerini biliyoruz. Ücretsiz kitap ve tablet mevzusuna hiç girmeyin! Sistemden bahsediyorum, materyallerden değil. Bakın rüşvet müşvet vb. konulara hiç girmiyorum. Sadece eğitim konusu yeterli.

Bir otobüste yolculuk yaptığınızı varsayın. Otobüsün uçuruma gittiğini görüyorsunuz ve diğer yolculara dönüp diyorsunuz ki "Otobüs uçuruma gidiyor, buna bir çözüm bulalım fakat konuyu şoföre getirmeyelim". Sizce ne kadar mantıklı?
Sorunlarin nedeni siyaset degil siyaset sonucdur. Dunya arenasinda bugun bir cok devlet ve ozel sektor maksimum verim, gelisim icim ugrasiyor neden kisisel menfaat icin hakli olarak. Bugun Guney Kore ve Filistin i ele alalim. Iki ulkede Birlesmis Milletler ve Abd nin ortak hamlelerine maruz kaldilar. Guney Kore toplumu huzur icerinde kendisine ve ortaklarina fayda saglayabilecegini garanti ederken ayni Bm Filistin toplumunu orta doguda paramiliter guce cevirmeye calismayi daha mantikli buldu. Ne kadar dogru bir hamle yaptiklarini ( Filistin toplumu icin muslumanligi katmadan soyluyorum bunu ) goruyoruz. Bugun Guney Koreye yapilan yatirim Filistin e yapilsaydi Filistin Guney Kore olabilir miydi?

Bugun bir cihaz ile Filistin toplumunun beklentilerini ve hayallerini amaclarini bir gecede cok iyi bir hale getirebilecek olsak 2 3 ay icerisinde Filistin i Israil e yediren Bm ulkeleri Israil e hayirdir la sen demedini de bilir.

Dunyada en zor sey insanlari degistirebilmek. Koca koca makinalae uretebiliyoruz insanlik olarak ama 8 milyar insanin cok buyuk bir kisminin verimli ve gelismis yasam tarzi benimsemelerini saglayamiyoruz.

DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
herşeyi geçelim, siyasete girmeden olmaz da hadi siyasi saymayın siz...

bir genç düşünün hayal kuruyor, düşünüyor, taşınıyor...

grafik veya yazılım ya da elektronik üzerine kendini geliştirmek istiyor...

8 sene ilk ve orta öğretimde ingilizce görüyor öğrenemiyor...

hadi bir şekil öğrendi diyelim...

grafik, yazılım veya elektronik için adam akıllı birşeyler üretmek için bu ilgi alanına sahip kişiler bulmak ve ekipman bulmak lazım...

Ülkemizde 10 milyon genç varsa 100.000 kadarı bu konu ile alakalı...

Hadi birbirini buldular diyelim... bahsettiğim sektörler için güçlü bilgisayarlar lazım... En basitinden unreal engine ile oyun geliştirecekler e bunun grafik modellemesi de var. 3D Max programı ile Unreal Engine için güzel performans alınan bilgisayarı alabilecek gençler neredeyse yok... Aileleri böyle bir şey için ikna edemiyorlar... Ne oluyor hayaller suda kalıyor.

Siyasi gitmeyelim...

Ülkenin çoğunluğu geri kafalıyız... Tek bildiğimiz 8 5 mesai saatlerinde çalışmak... Ne devlet olarak ne de vatandaş olarak üretme bilincimiz yok. Hayallerimizi yaşamak bizim en büyük tabularımız...

Olay facebook, twitter üretmek değil arkadaşlar. Bugün ingiltere, ispanya, italya, fransa gibi ülkelerden de öyle büyük projeler çıkmıyor. Bizim yapmamız gerekmiyor. Bizim daha farklı alanlarda gelişme sağlamamız gerekiyor.

Bugün hollanda'dan çıkan genç bir müzisyen olan Martin Garrix gibi biri neden ülkemizden çıkmıyor? Çıkmamasının en büyük sebeplerinden biri o ekipmanlara sahip olmak hayal ötesi bir şey... O ekipman fiyatlarına aylarca doyan aileler var ülkemizde.. Siyasi gitmeyeyim diyorum mecburi siyasete gidiyor.

Ülkemizde yüksek kaliteli mal üretimine yönelik adımlar atılması gerekiyor. Örneğin çeşitli köylerin kurulması gerekli. Yazılım köyleri, elektronik köyleri, makine köyleri, endüstri köyleri, enerji köyleri gibi çeşitli köyler kurulmalı her bölgeye...

Bu köylerde her türlü imkan sağlanıp içinde sadece o işin uzmanı ve çırakları yer almalı. Burada üretilen ürünler hafif ve ağır sanayiide hem kullanılmalı hem de ithalatı yapılacak şekilde seri üretime geçirilmeli. Yani bunun gibi daha çok örnek, fikir ve proje varda siyasi gitmeyelim demiş konuyu açan arkadaş...

Hayatın herşeyi siyasi iken bu konuyu siyasi alternatifi birşey ile çözmek imkansız... R10'da inşAllah azalarak biter siyasi girmeden çözelim tarzı konular...
Hic bir partiyi desteklemiyorum.

Ben 97 dogumluyum. 90 li nesil diger Abd ve Avrupa ulkelerindeki yasitlari kadar konforlu olmasada ve bilgiye ulasim imkanimiz cok iyiydi. Internet kafeler ben cocukken hep doluydu ama biz %99 u oyun ile mesgulduk.

Saydiginiz konforlu guclu imkanlar iyj potansiyel saglayacaktir lakin gelisim icin temel kriter diye bir sey yok. R10 da ne hikayeler var yasi buyuk oldugu halde o 80 lerde kendi imkanlari ile genc yasta kendilerini gelistirmeye calisanlar vb.

Is insanin kafasinda bitiyor. Bizim kafamiz gelisime odaklanmis degil genel olarak.

CtrlInformation adli abimizdi sanirsam bu tarz azimli ve uzun vadede faydali bir yol izlemis hikaye olarak.

Ali Arbak ta forumda benim yasitim olmasina ragmen benim yanlislarimin aksine dogrular yaparak hem kendisine hem ailesine hem ulkemize maddi manevi ve bilgi edinimi acisindan iyi kazanimlar saglamis ve saglamaya devam eden bir uyemiz. Cozum belli ulkemizde benim gibi zamanini kisa vadede yuksek kazanc hayalleri ile harcayan degil dengeli ideal bir sekilde zamanini ve enerjisini dogru harcayan yasam tarzi gerekiyor.