Euphrates adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
400 lira ücretde avukatlık ücreti de eklemişler. 2000 tl öyle olmuştur. Eve haciz kalkmadı ama alınabilecek veya alınamayacak şeyler var. Tehdit savurmasına izin vermeyin prosüdür neyse onu uygulayın diyebilirsiniz. Sonuçta kimse kimseyi tehdit edemez ama, oda haciz işlemini başlatabilir. Maaşınız varsa her türlü alırlar o parayı.
taksitte geciken sürem 3 ay karşı taraf dava açmışsa onun mahkeme ücretini neden ben ödeyeyim. şirketle iletişime geçtim avukat ile aranızda halledin diyorlar.
avukatı tekrar aradığımda faiz+ 400 lira dosya masrafı diyor.
3 ayda bu kadar faiz almaları saçmalıktan ibaret avukata ana borcumu ve dava dosyam olarak 800 lira ödeme yapacak istediğimi söyleyince kadın fıttırdı o parayı ödeyeceksiniz evinize geliriz diyor bende buyrun bulabilirseniz gelin dedim hakaret davası açacağını söylüyor

Kable87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgim dahilinde yardımcı olayım...

3. Ev hacizi kalkmadı ama belli kısıtlamalar getirildi. Artık hayatını idam ettirebileme yarayacak eşyalar haciz edilemiyor. 1 eşyadan 2-3 tane varsa haciz edilebiliyor Lüx tablo mücevher ve nakit varsa evinizde bunlarda haciz kapsamına giriyor(Not: Taşınmaz eşyalar arsa, daire, apt bunlarıda edebilirler araba, motor vb. bunlarıda alıp satabiliyorlar.)
2. Ev hacizi artık uygulamadıkları için faize bırakıp taahhüt koparmaya çalışıyorlar eğer verirseniz ve verdiğiniz günde ödeme yapmazsanız 3 Ay hapis cezasına gidiyorlar. O cezada mal beyanı içindir mal beyanında bulunana kadar hapis cezasına çarptırılırsınız. Ayrıca maaş geliri yada bankada paranız varsa bunları haciz ederek paraları almaya çalışacaklardır. Diğer kısımlar konusunda bilgim yok.
eve girip çıkarlar o zaman her eşyadan 1 adet var .
araba abimin üzerine umarım el koymaya hakları yoktur
arsa tapuları mevcut fakat hisse ortağı fazla yinede el koyabilirlermi ? 2000 lira edecek arsa koy arsaların değeri daha fazla yinede haczedilirmi ?