Bilet rezervasyon sitemizde paytr ile ödeme testleri başarılı bir şekilde gerçekleşiyordu. Fakat test aşamasından çıkarmamıştım. Bazı sorunlardan dolayı, 2 ay hiç kontrol etmedim ve geçen gün son bı test daha yapıp, siteyi aktif edeyim diye düşünürken, baktım paytr ödeme ekranında su hatayı veriyor.{"status":"failed",&qu ot;reason":"paytr_token gonderilmedi veya gecersiz"}Yani hiç ellemeden nasıl sorun olur diye düşünürken, paytr sitesine baktığımda şu uyarıyı gördüm.ÇOK ÖNEMLİ: Daha önce duyurulduğu üzere, TLS 1.0 güvenlik protokolü kullanımının, barındırdığı güvenlik açıklarından dolayı, PAYTR sistemlerinde 29.06.2018 tarihinden itibaren devre dışı bırakılacaktır. Bu tarihten itibaren TLS 1.0 protokolü kullanılan işlem istekleri engellenecektir. Sunucunuzun TLS ayarlarını kontrol edip TLS 1.1 ve üzerini aktif hale getirdiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Sunucunuzun TLS 1.1 ve üzeri desteği bulunduğunu
https://www.paytr.com/tls_test.php adresine web sunucunuzdan (web tarayıcınızdan değil) istek yaparak kontrol edebilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapacağınız konusunda yazılım ve sunucu desteği aldığınız kişi/firma ile görüşmelisiniz. Sunucu şirketine ticket açtım ve onlarda şöyle geri dönüş yaptı;Tebrikler. Web sunucunuz TLSv1.1+ destekliyor. (TLSv1.2)işlem tamamlanmıştır.Fakat halen aynı hatayı veriyor. Sorun ne olabilir acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Elimiz kolumuzu bağlı bekliyoruz.