Fotoğraf o birşey olmaz, ben her dk temas halindeyim.
Ya unuttum demeyi, evi tadilata soktum bunlardan kurtulmayı kafaya koydum.
Bir gece bilen bilir gözlüksüz kaynak yaparım, o gün çarpası tuttu.
Salonda yatayım dedim, inşaatta olmazlar artık yok ettim toz ettim.
Gece sessizlik gözümde patatesler, resmen yerde yürüme sesleri geliyor.
Allah Allah... Gözümü açtığım an yanıyor kapanıyor, ama her yerdeler...
Dedim Allah belanızı versin yine geldiniz hepiniz. O gece bekledim gözlerim kapalı, sabaha dalmışım.
Sabah kalktım, baktım gözlerim açılıyor... Oh dedim açtım tavana bakıyorum, ne göreyim?
Hayal gördüğümü sandım ilk. Tavanda üst odada şap falan döktüğüm için beton nemliydi.
Ne olur ne olmaz tavana boya akmasın diye muşambalar var ondan bantlamışdım.
Bu ahlaksızlardan biri duvardan tırmanmış tavana poşetin içine girmiş, alttan görüyorum.. Yok artık dedim. Orayı görüp nasıl çıkar.
O günlerden sonra kurtulmuştum, ilaçlanmış binada nerden peydahlandılarsa sokaklarda özellikle yaz aylarında gece çıkıp asker gibi mayışık yürüyorlar.
Konuyla alakasız ama neden böceklerden korkuyoruz yada tiksiniyoruz ki acaba? ben de sevmem hatta şu resmi görünce kaşındım ve etrafa baktım burada da böcek möcek var mı diye ama mesela bir kedinin de bacakları var, her yeri tüylü, ağzı burnu dişleri var ve böcekten daha çok zarar verebileceği halde seviyoruz, korkmuyoruz. Ama böcekten korkuyoruz, onun da bacakları falan var, onlar da tüylü, hem küçük de. Görmediğimiz zamanlarda bizi ısırsa farkında bile olmuyoruz oysa ama yani korkuyoruz. Nedendir ki acaba?
Mesela mutfağa gidiyorsun, ayağının üzerinden zırt diye kapkara birşey fırlayınca ürperti oluyor. O koca yaratık evde olursa gece ağzına bile girebilme durumu olunca da işte, haliyle...
Hele bir arkadaş vardı kız, o da yeni taşınıp evi bilmezken gece karanlıkta wc gidiyormuş. Böyle tatlı bir çıtırtı duymuş, sonra ayağına bir serinlik....
Karafatmayı yalın ayak ezmek nedir bilir misiniz? O yüzden terliksiz gezmiyorum....