AgReSsiVe35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu şekilde damgaladım diyelim görselleri hocam, paylaşım yapanlar hakkın da ne yapılabilir. Sonraki sürec nasıl işler.
Zaman damgası ile damgaladıktan sonra orijinal dosya ile onların size verdiği dosyayı birlikte saklamanız gerekiyor. Dilerseniz 1 kontör karşılığında kendi sitelerinde tutuyorlar.

Diyelim sizin görsellerinizi kullandılar öncelikle noter kanalından kaldırmaları için ihtar çekebilirsiniz. Yok ben noterle uğraşmayacağım direkt dava edeceğim derseniz size ait görsellerin kullanımı ile ilgili bir email atın.Yasal olarak süresi var mı bilmiyorum. Diyelim yasal olarak 15 gün olsun. "İşte şu şu instagram hesabında kullandığınız görsel bize ait olup şu tarihte zaman damgası ile damgalanmıştır. 15 gün içerisinde kaldırmamanız durumunda tazminat hakkı saklı olmakla birlikte hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız." gibi.

Sonrasında kaldırmaz ise öncelikle bu görsellerin kullanıldığı hesap ile sizin gönderdiğiniz emailin tespitini yaptırın Sulh Hukuk mahkemelerinden. Sonrasında "Fikri Sinai Hakklar" ile ilgili dava açmanız gerekecek. Bu davanın konusu sizin görseliniz ile alakalı olduğu için kaldırılmasını ya da tazminat isteyebilirsiniz. Masraf ettiğiniz için tazminat istersiniz. Muhtemelen sizi uzlaştırmaya çalışacaklardır. Burada maddi talepte bulunarak davadan vazgeçebilirsiniz.

Benzer bir davamız yaklaşık 5 yıldır sürüyor. 1 arpa boyu yol alabildik