ce7in adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşüncelerinize bir saygısızlık yapmadım aksine durum tespiti yaptım. Gelin tek tek açıklayayım:

1- Ana fikirden uzaklaşıp konuyu farklı yerlere çekmeye, yeni cepheler açmaya ve tartışmayı konunun dışındaki bu cephelerde kazanmaya çalışıyorsunuz. Bu yaptığınıza "konuyu çarpıtma" denir.

2- Objektif veriler göz önündeyken bunları görmezden gelme durumu için "kafayı kuma gömme" tabiri kullanılabilir. Bunu da yapıyorsunuz.

3- Son mesajınızda kullandığınız yönteme ise Ad hominem denir. Onun açıklamasını da aşağıya bırakıyorum, okuyup kendiniz değerlendirirsiniz.

[B]Ad Hominem Nedir?[/B]

Argumentatum Ad Hominem (kısacası Ad Hominem), bir serbest safsata türüdür. Karşımızdaki insan bize bir argüman söyledi. Biz ise onun bu argümanına cevap olarak karşımızdaki insanın argümanla alakasız, ilgisi olmayan kişisel özelliklerine ya da davranışlarına saldırdık ve onun argümanını geçersiz kılmaya çalıştık.  İşte, saçmalayarak Ad Hominem yaptık. Ad Hominem’i kısaca böyle tanımlayabiliriz.
Tanımdan da anlaşılacağı gibi neredeyse tüm mesajlarınızda safsataya başvurmuşsunuz ("safsata" bir hakaret ya da saygısızlık değil, kullandığınız yöntemin tanımıdır lütfen bunu da çarpıtmayın).

Dediğinizi kabul edelim ve Avrupa, sömürgeleri sayesinde bu konumda olsun. Son paragrafta verdiğim Güney Kore örneğine ne diyeceksiniz? Singapur gibi bir örneği nereye koyacaksınız? Küçük Çin denilen Tayvan bile uluslararası sorunlar yaşamasına rağmen bilim ve teknoloji konusunda, bilindik marka çıkarma konusunda bizden fersah fersah ileride. Bunu ne yapacaksınız?

İşte bu gerçeklere gözlerinizi kapattığınız, konuyu başka yerlere çekip kafa karıştırmaya çalıştığınız için "çarpıtma" ve "kafayı kuma gömme" tabirlerini kullandım. Üzgünüm, mesajlarınıza en uygun tanımlar bunlar.
1- Konuda Ana fikir nedir, hollanda bizden daha zengin ben yorumumda ne demek istemişim zamanında sömürgelerden dolayı alacağını almış ekonomisini güçlendirmiş, senin açlıkla, yoksullukla mücadele etti,ğin zamanlarda onlar sömürge parasıyla yatırım yapmış. bu şekilde zengin olmuş. bu ana fikirden ayrılmak mı oluyor.

2-Benim kafamı kuma gömdüğümü, gerçekleri görmediğimi, objektif yorum yapmadığım gibi söylemleriniz sizin önyargınızdan kaynaklanır, Örneğin hollanda insanı dört kollumuda bizden daha çok çalışıp bizden daha zengin oluyor, herkesin önünde internet var istersem size bir sürü ıvır zıvır veri getirip şu şekilde zenginleşmiş, bu şekilde ekonomisi iyi diyebilirdim ama bu konuda benim için ana kriter ülkerin geçmişinde neler yapıp bu aşamaya geldiğidir.

3-Buna cevabımda sizin argümamanız argüman oluyorda benimki patlıcanmı? Siz Hollanda çok çalışarak bu duruma geldi diyorsunuz ben sömürgecilik diyorum. Ayrıca şu anda avrupa birliğinde yer alan hollanda sömürücü zihniyetinde tam içindedir.

4-Buda benden olsun, Düşüncelerinizi mutlaka benım dediğim doğru diye diretmeniz sizin kesin doğru bildiğiniz anlamanına gelmez. sizde bir argümanb sundunuz bende sundum, başkalarıda sunacak..Düşünceleri küçümsemeden, saygı çerçesinde konuya yorum yazarsanız sevinirim. iyi forumlar.

Dip not: Güney Kore, Japonya vs. bu ülkeler çok çalışmış olabilir çok çalışmayan zengin olamaz diye bir önyargım yok.