Dünyada dindar nesiller yetiştirmeyi hedefleyen hiç bir ülkeyi gelişmiş ülkeler arasında göremeyeceksiniz.
Çünkü ekonomi, teknoloji, sanat, kültür dinle değil bilimle gelişir.
İman gücüyle uydu atamazsınız, iman gücü ile atomu parçalayamazsınız sonra gider Rusya'ya nükleer santral yaptırırsınız.
Çocuklarınıza bilimi referans göstermedikçe, çocuklarınızı evrensel bilimsel değerlere uygun olarak yetiştirmedikçe dünyada sözü geçen bir ülke olamazsınız.
Hep verilen bir örnek vardır, Almanya Japonya ikinci dünya savaşında yıkıldılar sonra tekrar dünya devi oldular.
Ama kimse şunu söylemez bu adamların çok güçlü bir insan kaynakları vardı.
Adamların binalarını fabrikalarını köprülerini yokedebilirsiniz.
Ama bunları tekrar inşa edecek mühendisleri, bilimadamları, kalifiye işçileri ve girişimci sınıfı olduğu için hepsini kendi kendilerine yeniden yaptılar.
İnsan profilimiz düşük, ve bunu giderek daha düşürüyoruz.
Üniversite mezunu işsizlerden bahsediliyor, çünkü memlekette üniversite mezunu adam yok.
Dandik üniversitelerden mezun olmuş adamları üniversite mezunu sayıyorsunuz oysa adam lise 5-6-7 diye devam ediyor üniversitede.
Her şehre üniversite binası dikmekle açılmıyor üniversiteler, sonra o üniversitelere okumamış adam daha ferasetlidir diyebilen hödükleri rektör yapıyorlar.
Bu memleketin kurtuluşu eğitimdedir.
Devlet her çocuğun eğitimi için para harcıyor. Bu parayı matematik yerine, dini eğitime harcarsanız harcadığınız para ekonominize para olarak değil dua olarak geri döner. Dua ile kalkınmış bir ülke mevcut değil. Din konusunda eğitim almak isteyenler için örgün eğitim dışında yaygın eğitim alanları açılmalıdır.
Ama milli eğitiminizi dindar nesil yetiştirme üzerine kurarsanız millet Marsa giderken siz dua ile uçmaya çalışırsınız.