Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi KVKK (GDPR) nedir?
Türkçe kaynak bulunmadığı için birçok arkadaşa lazım olacağını düşündüm. Kendim de konu hakkında tam anlamıyla bilgi sahibi olmadığım için açıklama yapmak istemedim.
Değerli yorumlarınızı bekliyoruz.
Hocam son zamanlarda bütün dünyada, kişisel verilerin gizliliği anlamında önemli adımlar atıldı. 07.04.2016'de resmi gazetede
böyle bir kanun çıkmıştı ama ses getirmesi dünyada duyulunca oldu. Türkiye'de de 2018 de
Kişisel
Verileri
Koruma
Kurumu kuruldu. Ankara Balgat'ta bu kurum. Kanunda düzenlendi yeniliklere göre. Verinin sorumluluğu, işlenmesi, sorumlu kişisi, aktarılması gibi hususları düzenleyen yönetmelikler mevcut. Kısaca iş yerinde çalışan personelin kimlik fotokopisi, ikametgahı v.b gizli bilgilerini bile saklayıp korumakla sen sorumlusun, kaybolursa senin başın yanar gibi düşün, o bilgileri saklaman gerekiyorsa onun için, başka bir yerle paylaşman gerekiyorsa verinin sahibinden izin ve rıza alacaksın gibi durumlar mevcut.
Aynı şekilde bu türden bir olayla başınıza bir iş geldiyse hakkınızı nasıl aramanız gerektiği gibi detaylı hususları da belirleyen düzenlemeler bütünü diyebiliriz.
Örneğin:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0171028-10.htm
Büyük kurumsal firmalarda giren kişinin
çerezlerini sakladığı için, sonradan başıma bir iş gelmesin diye bunu ufacık bir bildirimle ziyaretçiye söylüyorlar.
Benim bildiklerim bu kadar, farklı bir şeyi kastettiyseniz kusura bakmayın, daha farklı bilgileri olan arkadaşları merakle bekliyorum bende.