Muteber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
nüfusunun yarıdan fazlası yaşlı 50-70 yaşındaki avrupalıya duracelde yetmez bahsettiğiniz bu refah ve gelir seviyesine çalışarakmı yoksa fakir ülkeri sömürerekmi gelmişler, şimdi bu sömürme durumlarının yavaş yavaş azalıp biteceğini düşündüğüm için pili bitik diyorum. tabi günlük yaşayanlar geleceği pek tahmin edemez, haklısın.
Sömürgecilik denen şey pek çok avrupa ülkesinin terk etmek zorunda kaldığı bir anlayış. İnternette veriler var.

Bir bakın Almanya`nın ticaret hacmine. Yarattığı markalar nedir ? ilk akla gelenler mercedes, bmw, volkswagen. Bakın ilaç ya da market sektöründekileri saymıyorum bile.
İtalya`ya bakıyorsun. Ferrari, Lamborgini, fiat. Bunlarda da Gucci vb markaları saymıyorum.
Fransa, ya bakıyorsun. Renault, Peugeot, Citroen, Danone gibi markaları var. Lacoste vs gibi diğer markalara girmiyorum.

Bu örnekler uzar gider. Avrupalının yaş ortalaması 50-70 de olsa gerektiği zaman dışarıdan iş gücü satın alıp çalıştırıp işini gücünü devam ettirir. Yani burada günlük yaşayan aslında Türkiye olarak biziz. Zamanında nakit akışı varken tüm parayı inşaata ve betona gömen bir ülkenin vatandaşı olarak konu altında günlük yaşayanlar geleceği tahmin edemez gibi bir cümle çok iddialı olmuş. Çok üzgünüm, aynı gemideyiz ama maalesef pili bitik olan biziz.